Info

Vlada FBiH: Dopunjena Odluka o uplati zaostalih neuplaćenih obaveza za radnike zeničkog Rudnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, dopunila Odluku o uplati zaostalih neuplaćenih obaveza za penzijsko i invalidsko osiguranje za uvezivanje radnog staža radnicima zavisnih društava – rudnici uglja u Koncernu Elektroprivrede BiH.

Prema obrazloženju, Kantonalni porezni ured Zenica – Porezna ispostava Zenica dostavila je Rudniku mrkog uglja Zenica d.o.o. Zenica obavijest da je prilikom obrade uočeno da se odobreni periodi, navedeni u Odluci o uplati zaostalih neuplaćenih obaveza za PIO za uvezivanje radnog staža, ne slažu za pet radnika, te nije omogućen unos PMIP-1024 obrasca (pojedinačni mjesečni izvještaj o isplaćenim plaćama, obračunatim i uplaćenim doprinosima i porezu na dohodak od nesamostalne djelatnosti), saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

U skladu sa aktom Porezne ispostave, obzirom da je za ovih pet radnika RMU Zenica izvršio kompletne uplate, što uključuje i uplate za nedostajuće periode, bilo je potrebno dopuniti Odluku. Na ovaj način je, ujedno, omogućen nastavak procesa restrukturiranja zavisnih društava rudnika uglja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno