Biznis

Vještina prodaje – ključ uspjeha mnogih milijardera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vještina prodaje – ključ uspjeha mnogih milijardera – Veliki broj današnjih milijardera svoj uspjeh mogu u velikoj mjeri zahvaliti jednoj životnoj vještini – prodaji. Naime, većina njih prije nego što su zaradili svoje prve milione u ranijim fazama života radili su u prodaji, pokazuju istraživanja.

Tako su dva od tri ispitanika otkrila kako su im vještine koje su naučili za vrijeme rada u prodaji uveliko pomogle u stvaranju današnjeg bogatstva, a jedan od tri ispitanika kazao je kako 70 odsto svog uspjeha može zahvaliti upravo vještini prodaje.

– Na prodaji se temelji čitav poslovni sistem. To je vještina koja će vam pomoći ne samo u vođenju poslovanja i izgradnji uspješne kompanije, nego i u svakodnevnom životu – ističe stručnjak za razvoj karijera Randalin Hil.

U prodaji nisu radili samo poznati direktori multinacionalnih kompanija. U ovoj struci okušali su se i neki glumci poput Džonija Depa i Dženifer Aniston, koji su prije svoje glumačke karijere radili u telefonskoj prodaji.

Rid Hastings, izvršni direktor Netfliksa, prije pokretanja najpoznatijeg servisa za gledanje filmova i serija radio je kao prodavač usisavača, piše Market Voč.

Čak i ako ne želite da pokrenete vlastiti posao, stručnjaci ističu da poznavanje tog segmenta poslovanja može biti od velike koristi, prenose poslovni portali.

“Svi moraju poznavati osnove prodaje, ali i pregovaranja koje je jedan od osnovnih alata ove struke. No nije ona vezana samo uz razvoj poslovanja, cijela karijera u stvari se bazira na prodaji samog sebe“, dodaje Hil.

Biznisinfo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno