Zenica

Vispakova džezva za Ginisa na Čimburijadi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tradicionalna Zenička čimburijada održava se u organizaciji Foruma građana Zenica, a Vispak je za posjetioce pripremio kafu Zlatna žezva kako bi uživali u prvom danu proljeća. Na Zeničkoj čimburijadi posjetioci su i ove godine imali priliku degustirati i palačinke iz Gastro provincije u pozadini.

Mljekara Zott Gradačac, Nezić mlin, IndoMie, Unionfoods Vispak, Delimano i drugi proizvođači danas zajednički nastupaju s Udruženjem kuhara BiH. Zeničani su na Međunarodnom danu palačinaka u Gradačcu pravili čimbur za posjetioce pa je danas prilika da se palačinkama uzvrati. Nastup Gastro provincije u pozadini, proizvođača hrane i pića na Zeničkoj čimburijadi podržava Općina Gradačac.

Forum građana Zenice danas je organizirao i takmičenje u pripremi najboljeg Zeničkog čimbura. Kuhari iz Udruženja kuhara su zajedno s ostalim članovima žirija ocijenjivali čimbur i proglasili najbolje. Ovogodišnja Zenička čimburijada popraćena je nizom kulturnih, sportskih i društveno odgovornih aktivnosti, saopćili su organizatori.

zlatna dzezva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno