Nogomet

Visoka pobjeda zeničkog Rudara u Ilijašu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Visoka pobjeda zeničkog Rudara u Ilijašu – Uokviru 15.kola (zadnje kolo jesenjeg dijela prvenstva) Druge lige FBiH, grupa Centar, sezona 2017/2018 zenički Rudar bio je gost ekipi NK Jedinstvo iz Ljubnića kod Ilijaša.

Igrano je na Gradskom stadionu u Ilijašu. Završeno je visokom pobjedom gostujuće ekipe Rudara iz Zenice.

Rezultat: NK Jedinstvo Ljubnići – FK Rudar Zenica 0:4 (0:1);

Strijelci: 0:1 (Aletić u 18′), 0:2 (Kolić u 75′), 0:3 (Selimović u 80′), 0:4 (Vardo u 85.minuti);
Glavni sudija bio je Nermin Gabela (Goražde), pomoćnici: A1 Edis Trklja (Sarajevo), A2 Jasmin Ušanović (Goražde), delegat Samir Imamović (Goražde), prema delegiranju sa nszdk.

Rudar je nastupio u sljedećem sastavu: Vehabović, Vardo, Tabaković, Kolić, Sarajlić, Kubat, Durmić, Jusić, Hrustić, Šabić, Aletić. Još su igrali Selimović, Krivić i Hodžić. (Trener Armin Bujak, predstavnik kluba Ševko Adilović).

Fudbaleri zeničkog Rudara zabilježili su i četvrtu pobjedu u zadnjih pet kola. Pobjeđeni su kod kuće Borac iz Jelaha (1:0), Ilijaš (2:1), te u gostima Krivaja (3:2) i danas Jedinstvo iz Ljubnića (4:0). Poraz su doživjeli na svom stadionu u prošlom 14.kolu od Famosa iz Hrasnice (1:2).

U današnjoj utakmici Zeničani su poveli sa 1:0 u 18.minuti preko Aletića i to je bio rezultat prvog poluvremena. U drugom poluvremenu potvrđena je dominacija i osigurana visoka pobjeda od 75. do 85. minute, kada su postignuta još tri gola. Strijelci su bili Kolić u 75., rezervista Selimović u 80. i Vardo u 85.minuti.

Mlada ekipa Rudara pokazala je zavidnu borbenost i pomake u disciplini igre trenerovih i predsjednikovih zamisli u posljednjim kolima i zasluženo bilježi dobre rezultate. Kao što je poznato na čelu FK Rudar je u zadnjih šest kola predsjednik Ševko Adilović. Još jedna lijepa vijest je da klub forsira mlade igrače, koji za Rudar igraju gotovo besplatno, ali stiču iskustvo i nameću se da bi u skorijoj budućnosti mogli igrati u višem rangu.

U prvom proljetnom kolu ekipa Rudara ide u goste ekipi Žepča.

E.Imamović
Foto E.Vehabović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno