Nogomet

Visoka pobjeda nogometašica Čelika na Kamberovića polju – Sedam golova Sumeje Bektaš

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva ženska nogometna liga FBiH – 4.kolo ŽNK Čelik – ŽNK Mladost 11:0;

Uokviru 4.kola u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, sezona 2021/2022, nogometašice Čelika bile su domaćini ekipi ŽNK Mladost iz Nević Polja kod Novog Travnika.

Utakmica je odigrana danas, 19.9.2021.godine, na „A“ terenu Kamberovića polja po oblačnom vremenu (+23*C). Završeno je visokom pobjedom domaćih nogometašica Čelika.

Rezultat: ŽNK Čelik – ŽNK Mladost 11:0 (7:0);

Strijelci za ŽNK Čelik: Sumeja Bektaš (7x) u 19′, 23′, 37′, 42′, 43′, 45′ i 79′, Ulmija Lužić/Čančar u 10′, Ilma Durmo u 48′, Admira Fetić u 70′ i Aida Šeper u 85′;

Crveni karton: Amila Repak u 21′ (Mladost);

Glavni sudija bio je Almin Đulić, pomoćnice A1 Ena Pašalić, A2 Medina Šut (svi iz Zenice), delegat Naida Halilović (Zavidovići).

Sastav ekipe Čelika:

Fata Lihić, Admira Fetić, Ilma Durmo, Sumeja Bektaš, Svjetlana Crnjak, Ulmija Lužić/Čančar (cap), Aida Šeper, Neđmina Gazibara, Medina Tuka, Anesa Nezić, Nejra Halač;

Rezerve: Džejla Delić, Ajna Spahić, Amila Dizdarević, Merjem Zahirović (ušle u igru u 2.poluvremenu) i Aida Salkić; (Glavni trener Džana Đordić, predstavnik kluba Rusmir Spahić);

 

Nogometašice Čelika zabilježile su treću uzastopnu pobjedu u ovom prvenstvu i danas su prosto deklasirale starog rivala, Mladosti iz Nević Polja sa 11 golova u mreži. Nastavljen je trend visokih pobjeda Zeničanki nakon visoke gostujuće pobjede u prošlom kolu u Sarajevu sa 0:6 protiv ekipe Respekt.

U današnjoj pobjedi od 11:0 najraspoloženija je bila reprezentativka Sumeja Bektaš, povratnik u redove Čelika iz višestrukog bh. prvaka, SFK 2000, sa sedam golova. Po jedan gol postigle su Ulmija Lužić/Čančar, Ilma Durmo, Admira Fetić  i Aida Šeper;

Nakon četvrtog kola na čelu tabele je ekipa Libero iz Goražda sa 10 bodova. Ekipa zeničkog Čelika zauzima drugo mjesto na tabeli sa devet bodova (tri pobjede i jedan poraz, gol razlika 21:4), koliko ima i treći „Željezničar 2011“. Bez osvojenih bodova su Respekt, Mladost i Brotnjo.

Evo rezultata 4.kola.:

Zenica: Čelik – Mladost (N.P.) 11:0

Tuzla: FK Sloboda – Inter 0:2

Sarajevo: Sarajevo – Libero 2:2

Bos.Krupa: „Željezničar 2011“ –„Sana 2014“ 0:3

Čitluk: Brotnjo – Respekt 4:0

(Slobodna je bila ekipa ŽNK Sloboda)

 

Parovi 5.kola:

Sanski Most: „Sana 2014“ – Čelik

Sarajevo: Respekt – FK Sloboda

Nević Polje: Mladost – Brotnjo

Tuzla: ŽNK Sloboda – „Željezničar 2011“

Posušje: Inter – Sarajevo

(Slobodna je ekipa Libero iz Goražda)

E.Imamović

Foto ŽNK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno