Nogomet

Visoka pobjeda NK Čelik nad Moščanicom na Ilidži, obezbjeđeno prvo mjesto u ligi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su gostovali na SRC Ilidži – Sarajevo, kod ekipe FK Moščanica u okviru 26. kola Druge lige FBiH, grupa “Centar”, pred oko 200 gledalaca. Visoku pobjedu u ovoj današnjoj utakmici ostvarili su gostijući nogometaši Čelika.

REZULTAT: FK MOŠČANICA – NK ČELIK 0:6  (0:3);

Strijelci za Čelik su bili Edin Durmiš u 20′, Emir Karalić u 28′, Mirsad Šijerkić (2x) u 41′ i 49′, Selim Žuna u 54′ iz jedanaesterca i Bakir Bašić u 90′.

Isključenja: Aladin Isaković (Čelik) u 87′, drugi žuti karton.

Službena lica su bili: Glavni sudija Semir Sarajkić, uz pomoćnike, A1 Alen Gluho i A2 Mirza Tičić,  delegat i posmatrač suđenja bio je Edis Šesto (svi iz Sarajeva);

SASTAVI EKIPA

NK Čelik: Adi Durmo, Davud Arnautović, Harun Vardo, Mahir Mehić, Ali Međuseljac, Aladin Isaković (cap), Emir Karalić, Selim Žuna, Mirsad Šijerkić, Eldar Sivac, Edin Durmiš. (Glavni trener Armin Duvnjak, predstavnik kluba Kemal Islambegović).

Rezerve: Emel Mlačo (golman), Amar Muslić, Armin Šarić,Tarik Zukić, Muris Behadarević, Bakir Bašić, Tarik Huzbašić, Aner Mujić, Dženan Smajić).

FK Moščanica: Pepeljak, Inajetović, Šubo, Čengić, Hajro, Kreho, Torlaković, Hiseni, Hodžić, Šahinović, Topuz. (Glavni trener Emin Poturak);

Prije današnje utakmice Čelik je prvi na tabeli sa 66 osvojenih bodova, što je 12 bodova više od drugoplasirane visočke Bosne, koja ima 54 boda, Kolina ima 53, a Famos 51 bod. Ekipa Moščanice je 6. mjesto na tabeli sa 36 bodova.

U prvom susretu u jesenjem dijelu sezone (11.kolo), Čelik je savladao Mošćanicu rezultatom 3:0 (2:0). Strijelci golova na toj utakmici bili su Selim Žuna (2x) i Ali Međuseljac.

Gosti iz Zenice dolaze u vođstvo u 20′, sjajna akcija nogometaša Čelika, asistencija Eldara Sivca, te gol Edina  Durmiša za vodstvo Čelika od 0:1. Drugi gol Zeničani postižu u 28′ preko Emira Karalića za vođstvo od 0:2. Na 0:3 za Čelik povećao je Mirsad Šijerkić u 41′, što je i bio rezultat prvog poluvremena.

Na početku drugog poluvremena Čelik postiže i četvrti gol, ponovo, preko Mirsada Šijerkića u 49′ i rezultat je 0:4. Na 0:5 povećao je Selim Žuna u 54′ iz jedanaesterca.

Konačan rezultat od 0:6 za Čelik postigao je junior Bakir Bašić u 90′, sjajnim šutem sa preko 20 metara i svojim debitantskim golom za Čelik.

Ovom pobjedom Nogometaši Čelika su postali prvaci Druge lige FBiH, grupa “Centar“ i tako četiri kola prije kraja sezone obezbijedili prvo mjesto i plasman u baraž za ulazak u Prvu ligu FBiH.

Nakon današnje pobjede, Čelik je na vrhu tabele sa 69 bodova, a druga je Kolina sa 56 bodova.

U narednom, 27. kolu Čelik će biti domaćin ekipi NK Krivaja iz Zavidovića.

E.Imamović

Foto sa NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno