Rukomet

Visok poraz rukometaša ŠR Čelik Junior od Slobode u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 19.kola Prve rukometne lige FBiH, grupa Sjever, u Tuzli su igrali RK Sloboda i ŠR Čelik Junior iz Zenice. Visoku pobjedu u ovom derbiju, prema položaju na tabeli, ostvarili su domaći rukometaši Slobode.

Rezultat: RK Sloboda – ŠR Čelik Junior 36:21 (17:8);

Strijelci za Slobodu bili su: Davor Kadić 8, Enes Skopljak 6, Arnad Hamzić 5, Emir Suhonjić i Semir Memić po 4, Darko Ilić 3, Amer Denjo 2

Golove za Čelik Junior su postigli: Edin Bajramović 8, Omer Suljić 6, Stjepan Baltić 5, Demir Šabanović 2.

– Rukometaši Slobode su pobijedili Čelik Junior iz Zenice rezultatom 36:21, opravdali su ulogu favorita, ostvarivši petnaestu pobjedu u nizu. Cijela ekipa Slobode djelovala je dosta dobro, ali ipak treba istači golmana Sidika Omerovića, koji je činio čuda na golu. Prosto je “omađijao” šutere zeničkog tima, upisavši čak 25 odbrana. Gosti su se držali do 4:4, nakon toga su Kadić, Hamzić, Skopljak i “društvo” napravili seriju 5:0 i poslije toga stvari su posložene na svoje mjesto, a igra je tekla u očekivanom smjeru – ka novoj pobjedi ekipe trenera Mirze Bulića -, objavljeno je na TuzLive.ba.

Mlada ekipa ŠR Čelik Junior, nakon 5 pobjeda zaredom u drugom dijelu prvenstva, doživjeli se prvi proljetni poraz. Nakon domaće pobjede u 14.kolu protiv Bosne TS iz Tešnja (33:24), gostujuće u 15.kolu u Kaknju (30:39), domaća u 16.kolu protiv ekipe Lukavca (38:22), gostujuća u 17.kolu protiv Bosne 2 (24:30), domaća pobjeda u 18.kolu protiv Sane 7 (43:17), te poraz u 19.kolu protiv Slobode u Tuzli (36:21).

U narednom 20.kolu rukometaši ŠR Čelik Junior su domaćini ekipi Krivaje iz Zavidovića, lideru na tabeli.

E.Imamović, Foto Miro Petrović tl



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno