Rekreacija

Više stotina građana Zenice na manifestaciji “Pješačenjem do zdravlja”

Više stotina građana Zenice na manifestaciji “Pješačenjem do zdravlja” – Više stotina građana Zenice učestovalo je na manifestaciji “Pješačenjem do zdravlja”, koju tradicionalno organizuju Planinarsko društvo “Željezara” Zenica i Grad Zenica. Učesnici su pješačili nešto više od osam kilometara od Zenice do planinarskog doma na Smetovima, javlja reporter Anadolu Agency (AA) Haris Badžić.

Učesnici manifestacije okupili su se ispred Shopping centra “Džananović” u Zenici, odakle su krenuli preko Crkvičkog brda ka Smetovima, izletištu udaljenom od Zenice nešto više od osam kilometara.

Enver Beganović, predsjednik PD “Željezara” Zenica rekao je kako ova manifestacija za cilj ima promociju planinarenja i zdravog načina života.

“Mi ovu manifestaciju organizujemo u sklopu kraja školskog raspusta i zimovanja djece na Smetovima. Ovo je tradicionalna manifestacija, deveta po redu, i okupljamo sve građane, učenike, studente, sportske klubove i druge. Inače imamo svoju maršutu kojom idemo, ali ćemo zbog nešto lošijeg vremena je uskladiti i jedan dio idemo cestom, uz naravno odmor za sve. Krajnja destinacija je planinarski dom ‘Smet’, gdje svi učesnici dobijaju topli napitak i vikend ručak, uz druženje u vidu sankanja i skijanja. Imamo preko dvije stotine učesnika, ali ovdje na Smetovima će biti i više ljudi koji će nam se pridružiti”, rekao je Beganović.

Uz druženje u planinarskom domu, manifestacija će potrajati do večernjih sati, kada će za zainteresovane biti upriličeno i noćno sankanje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem