Zenica

Više od 200 srednjoškolaca takmiči se u nogometu, košarci, atletici i odbojci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Više od 200 srednjoškolaca takmiči se u nogometu, košarci, atletici i odbojci – Više od 200 učenika svih srednjih škola iz Zenice učestvuje na manifestaciji pod nazivom „Sedmica sporta“ koja se ove sedmice održava na sportskim terenima Međunarodne škole Zenica.

Lijepo druženje

Organizatori ove manifestacije koja se prvi put održava u Zenici je Vijeće učenika zeničke Međunarodne srednje škole, a cilj je promocija zdravog načina života te na jednom mjestu okupiti što više srednjoškolaca. Takmičenja se održavaju u nogometu, košarci, atletici i odbojci.

Kako nam je kazala Lejla Vardo, predstavnica Vijeća učenika ove škole, na ideju za organizaciju ove manifestacije došli su jer se, kako kaže, sve više sportova u ovom gradu gasi.

– Cilj nam je bio da na jednom mjestu okupimo što više srednjoškolaca i da se takmiče u raznim sportovima, da se druže i da im škola ne bude samo učenje. Nadamo se da će ovo postati tradicionalni događaj u našem gradu – kazala je Vardo.

Profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Međunarodnoj školi Zenica Benjamin Mahalbašić kazao je da je takmičenje otvoreno u ponedjeljak, kada je odigran turnir u nogometu.

– Finalne utakmice svih ekipnih sportova bit će odigrane u petak. Danas je na programu košarka, a sutra odbojka u kojoj će se takmičiti samo djevojke. U četvrtak je na programu atletika na stadionu Kamberovića polje, gdje ćemo odmah dobiti pobjednike – rekao nam je jučer Mahalbašić.

Osigurane nagrade

Najuspješnije ekipe i pojedinci dobit će prigodne nagrade, priznanja i medalje u petak, kad se završava ova manifestacija.

Humanitarni karakter

Osim sportskog, ova manifestacija je i humanitarnog karaktera. Cilj je prikupljanje novca za pomoć u liječenju učenice ove škole Erne Fajković koja ima teško oboljenje kičme. Tokom trajanja takmičenja postavljen je štand pod nazivom „Pomozimo našoj Erni da opet stane na noge!“, na kojem će svi moći kupiti razne grickalice i pića. Iako je operirana, Ernin oporavak još traje i za to je potrebno 25.000 KM.

E. Dragunić
avaz.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno