Zenica

Vilić u posjeti Upravi policije ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE – Upravu policije ZDK posjetio direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH – U službenoj posjeti Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona boravio je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH gospodin Mirsad Vilić, kojeg je u svom uredu primio policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut. Na održanom sastanku je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić.

Tom prilikom je razgovarano o svim aspektima obezbjeđenja nastupajuće nogometne utakmice između reprezentacija BiH i Izraela, sa akcentom na mjere koje se poduzimaju u saradnji sa Direkcijom.

Nakon održanog sastanka komesar Šut i direktor Vilić su izvršili obilazak stadiona Bilino polje, grada i lokacija i pozicija, koje su definisane i utvrđene Planom obezbjeđenja i na kojim su raspoređeni policijski timovi, kako bi se neposredno na terenu informisali o načinu sprovođenja svih mjera i radnji planiranih na obezbjeđenju ovog sportskog događaja.

Nakon obilaska, direktor Vilić je iskazao veliko zadovoljstvo svim poduzetim radnjama, te istakao da je u rasporedu snaga i jedinica, njihovim konkretnim zadacima i koordinaciji vidljiv veliki profesionalizam, što je svakako rezultat jednog ozbiljnog i profesionalnog pristupa, ne samo rukovodećeg kadra, nego i svih policijskih službenika.

Komesar Šut se na kraju susreta zahvalio direktoru Viliću na posjeti, kao i na izvanrednoj saradnji koja je ostvarena u proteklom periodu u radu ovih policijskih agencija, te je posebno izrazio zahvalnost za pomoć i podršku koja je pružena od strane Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH na obezbjeđenju ove značajne nogometne utakmice.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

posjeta vilic 12.06.2015. 1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno