Naše

ViK objasnio zašto kvar na vodu u Jalijskom putu nije nije popravljan u nedjelju, nego u ponedjeljak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ViK objasnio zašto kvar na vodu u Jalijskom putu nije nije popravljan u nedjelju, nego u ponedjeljak – U pomenutom tekstu koji je objavljen na Zenicablog.com u nedjelju dana 05.02.2017.godine, ukazuje se da iz JP „VIK“-a nije reagovano niti je izvršena sanacija kvara na vodovodnoj cijevi koja je pukla u subotu naveče.

U vezi stim saopštavamo:

– JP „VIK“ d.o.o. Zenica ima dežurnu službu koja radi besprekidno („non-stop“) svih     24h i sve dane,

– dežurna služba je dobila informaciju o postojanju kvara u nedjelju u 08:30h

– dežurni vodoinstalater je izvršio uvid u stanje, konstatovao da se radi o vodovodnim   instalacijama kojima upravlja i za koje odgovara JP „VIK“ i takođe o starim instalacijama, gdje su prekidni (sekcioni) ventili ugrađeni daleko jedan od drugog tj. jedan na jednom kraju, a drugi na drugom kraju ulice Jalijski put, što znači da u vrijeme sanacije bez vode mora ostati 12 objekata od čega su četiri zgrade.

Na teren je nakon toga izašao i upravnik operative za održavanje vodovodnih objekata, te nakon uvida  stanje na terenu izvijestio tehničkog direktora i direktora.

Obzirom na sljedeće činjenice:

– u vrijeme popravka kvara bez vode mora ostati 12 objekata od toga 4 zgrade

– za popravku kvara pored uposlenika JP „VIK“-a treba angažirati uposlenike iz BH  Telecoma i iz Elektrodistribucije Zenica da istragaju i obilježe svoje instalacije

– radilo se o kvaru gdje je voda izbijala na asfaltnim površinama i završavala u prvom  slivniku i nije proizvela nikakvu štetu niti smetnju za kretanju pješaka i vozila

– u sistemu ima sasvim dovoljno vode za sve potrebe

Shodno naprijed navedenom, a posebno činjenica da se nedjeljom troši više vode nego radnim danima što znači da je građanima potrebnija nedjeljom, najodgovornija lica u preduzeću odlučili su da se puknuće na cijevi sanira ne u nedjelju, nego u ponedjeljak. Odlaganje navedene popravke nije remetilo sasvim uredno vodosnabdijevanje svih potrošača.

Podsjetit ćemo da je bilo slučajeva, kada je to bilo potrebno i kada se radilo o većim kvarovima da su uposlenici JP „VIK“-a radili na sanaciji kvarova pri tempereturama znatno ispod nule i u periodu iza pola noći.

Podsjećamo, takođe, da već više od 10 godina nije bilo redukcija u vodosnabdijevanju zbog nedostatka vode u sistemu iako nisu zahvaćeni novi izvori, a sistem je značajno proširen na skoro sva prigradska naselja. Ovakvo uredno vodosnabdijevanje upravo je rezultat tehničkih unapređenja i drugih mjera koje su provedene u JP „VIK“-u na planu dobrog upravljanja vodovodnim   sistemom, tako da JP „VIK“ Zenica ima najmanje gubitke vode u mreži od svih većih gradova u BiH.

Kvar na puknutoj cijevi u Ulici Jalijski put saniran je danas, ponedjeljak 06.03.2017.godine u prijepodnevnim satima.

 UPRAVA JP „VIK“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno