Rukomet

Vijesti iz RK Čelik o treninzima i poslovanju

Vijesti iz RK Čelik o treninzima i poslovanju – RK Čelik trenira dva puta dnevno

Realizujući specijalni plan mini priprema, pošto je ekipa RK Čelika slobodna u narednom kolu Prve lige Federacije BiH, prvotimci Čelika svakodnevno teniraju pod vođstvom sportskog direktora – trenera Seldina Rizvanovića i trenera Nermina Gušića.

”Pošto iz više razloga nismo imali adekvatne pripreme ekipe prije početka takmičarske sezone, sada svakog dana treniramo na osnovu plana mini priprema. Povremeno imamo treninge i po dva puta dnevno. Cilj je da prije svega podignemo fizičku spremnost ekipe. Uradili smo testiranje izdržljivosti igrača na početku i imaćemo testiranje i na kraju mini priprema za deset dana”, kaže prof. Seldin Rizvanović.

Prvi test spremnosti ekipe nakon mini priprema RK Čelik će imati 9. marta u Tešnju, protiv RK Bosne.

Pozitivno poslovanje Kluba

Upravni odbor RK Čelika danas je usvojio godišnji obračun Kluba za 2018. godinu.

I pored teškoća u finansiranju Kluba, zahvaljujući prije svega domaćinskom odnosu u trošenja sredstava, Klub je ostvario višak prihoda nad rashodima za 2018. godinu u iznosu od 2.111,00 KM.

Također, svi troškovi izvršavanja planova su redovno finansirani. Poslovna godina je protekla bez novih zaduživanja, iako su, pored ranijih aktivnosti u Klubu, uvedene i neke nove, prije svega novi veoma uspješan ciklus organizovanja Škole rukometa Rukometnog kluba Čelik, što je Upravni odbor posebno pozdravio.
Uz sve to, polaznici Škole rukometa u Rukometnom klubu Čelik ne plaćaju članarinu, odnosno Škola je besplatna.

”Novi” Danijel Jurić

Mladi lijevi bek RK Čelika, Danijel Jurić Danči, iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, tako da on ozbiljno konkuriše da bude najbolji pojedinac u RK Čeliku.

 

”Odlično igra u oba smjera, posebno u odbrani i sve je bolji i bolji. Uz to, tipičan je primjer ”igrača kolektiva” a u odbrani je pravi bedem za protivničke napadače” kažu u Stručnom štabu Čelika. I dodaju – sva ”tajna” njegovih odličnih igara je redovno i svakodnevno treniranje.”

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem