Naše

Vijeće roditelja – Hvala vam za ništa!!!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vijeće roditelja – Hvala vam za ništa!!! – Petnaest zeničkih balerina 22. juna treba da putuju na finale največeg svjetskog plesnog – baletnog spektakla Dance World Cup koje se ove godine održava u Offenburgu, Njemačka od 23.06. do 01.07.2017. godine. Petnaest talentovanih djevojčica predstavljat će svoj Grad Zenicu, Zeničko – dobojski kanton i državu Bosnu i Hercegovinu. Na svečanom defileu skupa sa 12000 takmičara iz 47 zemlje svijeta, one će ponosno nositi zastavu svoje zemlje. Njih petnaest će se boriti da u najboljem svjetlu predstave svoj Grad i domovinu.

Kotizacije i smještaj takmičarki koji u ukupnom iznosu je cca. 12.500 KM u cijelosti snose roditelji. Kako, ne pitajte! Baletna oprema je također u aranžmanu roditelja. Zahvaljujući menadžmentu ugledne zeničke kompanije RM-LH obezbijeđena je sportska oprema i odjeća za svečani defile u ukupnoj vrijednosti cca. 2.000 KM.

Ostali su još putni troškovi u iznosu od 6.500 KM, bez dodatnih troškova koji obuhvataju ovako veliki događaj. Da li i ovaj iznos treba da snose roditelji ili Grad, Kanton, Država…..
Treba nama našu djecu, naše talente, predstavnice naše jedine zeničke baletne škole koja je 25. maja dobila prvu nagradu kao najbolja baletna škola na II Državnom baletnom takmičenju BiH u Sarajevu, odvesti, nahraniti, obući, kupiti sladoled, … I nisu naše balerine iz elitnih porodica, ne, većina njih su djeca samohranih majki, djeca gdje samo jedan ili ni jedan roditelj ne radi u porodici…

Zeničke balerine su djevojčice pored kojih svaki dan prolazite, one su neprimjetne, jer su svoje rezultate postigle samo svojim radom, trudom, disciplinom, prolivenim znojem u baletnoj sali. Da, i sve su odlične učenice, baš sve.

Vjerujemo da Vi koji sada čitate ovaj teks prvi puta čujete da su zeničke balerine iz zeničke škole najbolje ne u BiH, već u regionu, sa pregrštom osvojenih medalja.

E baš te balerine, najbolje, sa najviše medalja, baš one imaju skoro nikakvu finansijsku podršku i baš one predstavljaju svoju zemlju i baš one su ambasadori kulture i baš one su dio Ars Centra, te dobro upamtite njihova imena i razmislite da li će one i dalje ostati neprimjetne:
1.    Mujčić Zerina
2.    Karić Amina
3.    Spahić Sajra
4.    Nadžak Iskra
5.    Ćosić Amina
6.    Duraković Dajra
7.    Stijović Tamara
8.    Isaković Ajlin Annam
9.    Sačak Džena
10.    Sarajlić Nora
11.    Hadžić Najla
12.    Šehić Nejla
13.    Bešlija Larisa
14.    Manđuka Ena
15.    Kujundžić Adna.

http://www.dwcworld.com/competing_countries

Vijeće roditelja Ars Centra



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno