Info

Vijeće muftija o paradžematima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vijeće muftija o paradžematima – Vijeće muftija u ponedjeljak  je na sjednici razmatralo Izvještaj Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini o razgovorima i postignutim dogovorima predstavnika Islamske zajednice sa pojedincima i skupinama koji nisu uključeni u džemate Islamske zajednice BiH.

Vijeće muftija je također donijelo i odluku o visini nisaba, koji se određuje na tromjesečnom nivou zavisno od cijene zlata na tržištu, te visini sadekatu-l-fitra za predstojeći mjesec ramazan, koja ostaje na nivou prošlogodišnjeg iznosa.

Kada je riječ o vjerskom obrazovanju, data je saglasnost za izradu vjeronaučnog udžbenika za predškolske ustanove te razmatran i prihvaćen Plan i program rada sa mladima.

Na sjednici kojom je predsjedavao reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, usvojeno je i nekoliko izvještaja o radu Vijeća muftija, financijskom poslovanju Rijaseta, koji će na usvajanje biti upućeni Saboru Islamske zajednice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno