Info

Vijeće ministara BiH podržalo sporazume o priznavanju diploma u zemljama Zapadnog Balkana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vijeće ministara BiH danas je održalo 13. vanrednu sjednicu na kojoj su ministri utvrdili pojedinačne prijedloge odluka o ratifikaciji dva sporazuma, ako se odnosi na priznavanje diploma u zemljama Zapadnog Balkana.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je pojedinačne prijedloge odluka o ratifikaciji dva sporazuma, i to o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija na Zapadnom Balkanu te o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Srednjoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine će pojedinačne prijedloge odluka o ratifikaciji ovih sporazuma dostaviti Predsjedništvu Bosne i Hercegovine radi donošenja odluka.

Sporazumi, kojima se olakšava mobilnost stručnjaka unutar regije, potpisani su u okviru Berlinskog procesa na samitu održanom 3. studenog 2022. godine u Berlinu.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i na ovaj način potvrđuje opredijeljenost za intenziviranje regionalne suradnje i povezivanje sa susjedima, kao i za ispunjavanje obveza u okviru zajedničkog regionalnog tržišta i daljnjeg evropskog puta.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno