Biznis

Vijeće ministara BiH: Iduće godine strancima 1590 radnih dozvola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vijeće ministara BiH: Iduće godine strancima 1590 radnih dozvola – Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je danas Odluku o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu u skladu sa Zakonom o strancima.

Ukupna godišnja kvota za produženje i novo zapošljavanje stranaca u BiH za 2018. godinu iznosi 1.590 radnih dozvola, od čega se na Federaciju Bosne i Hercegovine odnosi 900 radnih dozvola, Republiku Srpsku 600 radnih dozvola i Brčko distrikt BiH 90 radnih dozvola.

Za produženje već izdanih radnih dozvola godišnja kvota iznosi 970 radnih dozvola. Istovremeno, godišnja kvota radnih dozvola za novo zapošljavanje stranaca u Bosni i Hercegovini iznosi 620 radnih dozvola, od čega je za Federaciju BiH 370, za Republiku Srpsku 200 i za Brčko distrikt 50 radnih dozvola, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno