Kultura

VIDEO+FOTO+AUDIO: u subotu u 19 sati u Areni humanitarni koncert Omladinskog hora za Seju Mustafića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO+AUDIO: u subotu u 19 sati u Areni humanitarni koncert Omladinskog hora za Seju Mustafića – U Press centru Gradske arene u Zenici danas je održana press konferencija Omladinskog hora Zenica povodom koncerta kojim će se prikupiti dio sredstava za liječenje Zeničanina Seada Seje Mustafića.

Koncert organizuju Omladinski hor u saradnji sa Arenom Zenica, a na sceni će biti oko 120 učesnika.

-Gost koncerta je Armin Muzaferija, a spomenuo bih Amira Šuta koji dolazi iz Sarajeva i koji se sa svojim razglasom odazvao bez ikakve naplate, baš kao i kompanije Almy koja je štampala plakate, te Printaj.ba za ulaznice, također bez ijedne KM. Svi koji učestvuju u koncertu odradili su posao bez interesa. Gost koncerta je i mali hor Muzičke škole pod dirigentskom palicom moje kolegice Aldine Aganović, tako da će biti velika masa omladine i djece na sceni. Čitav koncert je koncipiran repertoarom ‘od Baha do sevdaha’, te mislimo da će svi biti zadovoljni. Naš prioriteni cilj je da pomognemo porodici Mustafić i da uspješno okončamo Seadovo liječenje u Istanbulu, koje je već sada bolje. On se trenutno nalazi na klinici u Istanbulu, te će terapiju primati sve do 1. marta. Što se tiče priprema sve teče po planu i mislim da ćemo ipak uspjeti, uvezali smo Univerzitet i sve fakultete i direktore srednjih škola po pitanju distribucije karata, istakao je prvi čovjek Omladinskog hora, profesor Milenko Karović.

 

Video najavu potpisuje ekipa dron.ba  koji su se sami ponudili da na ovaj način pomognu ovom projektu.

Ulaznice po cijeni od 3,00 KM u prodaji od utorka, na biletarnici Gradske arene Zenica, kao i u marketing službi BNP Zenica, a informacije možete dobiti na brojeve telefona: 032/242-604, 062/859-555 i 063/797-555. Sav prihod od prodatih ulaznica bit će uplaćen za liječenje Zeničanina Seada Seje Mustafića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno