Ljudi

VIDEO+FOTO: Zeničanka Elma među japanskim Spartancima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Zeničanka Elma među japanskim Spartancima – Zeničanka Elma Kablar, koja boravi i radi u Japanu, prije tri mjeseca se pridružila grupi koja trenira u Hibija parku u Tokiju, u svojoj neobičnoj misiji i jedina je osoba sa ovih prostora u toj grupi.

-Mi se pripremamo za Spartan Reebok trku koja će biti održana 27. maja. To je najpoznatija trka sa preprekama u svijetu. Poznate ličnosti su također učestvovale. Posto naša grupa sada ima preko 100 članova, mi smo zvanično postali najveći tim u Aziji koji će učestvovati u utrci. Mi ćemo se takmičiti kao tim od 100 članova, kaže Elma za Zenicablog.

U japanskom timu ima ljudi iz cijelog svijeta i jedina takmičarka iz BiH je Elma, koja je navela da se time htjela zahvaliti narodu Japana koji je mnogo pomagao narodima BiH tokom i nakon rata.

– Ja koristim ovu priliku da ljudima kažem da je Bosna lijepa i da je rat završen i da nije više opasno. Svako može doći i Bosnu i vidjeti koliko je naša zemlja lijepa. Ja također želim da pokažem ovim ljudima da smo mi solidarni i spremni pomoći iako i mi nemamo dovoljno. Moji roditelji su me uvijek učili da ne trba biti škrt i da davati znači da će ti se duplo vratiti. Nadam se da ćemo zajedno pokazati svijetu da Bosna ima dušu. Ja sam se odrekla kafe do 27.maja i pare koje bih potrošila na kafu sam donirala.  Učestvovanje u Reebok trci košta ¥11,000 što je otprilike 170 KM, kaže Elma.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno