Zenica

VIDEO+FOTO: Zeničani šetnjom odali počast žrtvama genocida u Srebrenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Zeničani šetnjom odali počast žrtvama genocida u Srebrenici – Danas su Zeničani tradicionalno u organizaciji Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije održali šetnju u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Oko hiljadu građana Zenice sa Srebreničkim cvijetom na reveru su šetali na relaciji Trg Alije Izetbegovića-Bulevar-Školska ulica-GGM-Ulica Maršala Tita-Trg Alije Izetbegovića.

U ime organizatora obratio se predsjednik AM SDA Malik Ejubović koji je kazao da je ova šetnja prilika za Zeničane koji nisu u mogućnosti da budu u Potočarima, da odaju počast žrtvama genocida.

“Ovaj datum u historiji BiH treba biti obilježen kao datum kada je propalo čovječanstvo u i humanost i kada su ljudi dozvolili da se dogodi genocid u srcu Evrope”.

Nakon šetnje na spomen-obilježju Kameni spavač delegacije su položile cvijeće u znak sjećanja na žrtve ovog strašnog zločina.



VIDEO: H. Džonlić (Zenicablog)

FOTO: H Džonlić i H. Badžić (Anadolija)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno