Zenica

VIDEO+FOTO: Zenica spektakularno obilježila Dan nezavisnosti BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Zenica spektakularno obilježila Dan nezavisnosti BiH- Bogatim programom Zenica je danas obilježila Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji Udruženja veterana BiH, rata i odbrane Bosanska čast Zenica uz podršku Gradske uprave i prijatelja.

Program je započeo na Spomen obilježju Papirna gdje su delegacije nakon govora gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i predstavnika organizacije, odale počast i položile cvijeće.

“Skoro stopostotna većina opredijelila se za suverenu državu, ali ta borba nažalost još traje. Molim građane i omladinu da ne posustanemo jer je mnogo žrtava bilo nakon naše nezavisnosti. Međutim, sile zla, fašizma koje su u ovoj državi, žele da se prepadnemo. Kada nismo poklekli 1992. godine kada smo odbranili našu državu, takvi trebamo ostati i danas. Od političara, svi moramo biti jasni i glasni. Niko interese naše države i prolivene krvi ne smije prodavati”, kazao je Kasumović te dodao:

“Ja na sve načine pokazujem da smo ovdje svi jednaki i mi iz Zenice moramo pokazivati kakva država treba da bude. Ostanimo svoji i na svom.”

U odavanju počasti učestvovale su brojne organizacije sa područja Zenice, kao i sve političke stranke koje aktivno djeluju na području grada.

Nakon polaganja cvijeća uslijedio je defile u kojem je učestvovalo nešto više od 500 Zeničana i Zeničanki članova Duvačkog orkestra Zenica, GSS-a, Civilne zaštite, Profesionalne vatrogasne jedinice… i drugih kulturnih, sportskih i umjetničkih udruženja i društava u Zenici.

Kolonu je predvodio Ismail Zulfić, sjajni dječak iz Zenice, a krajnja tačka defilea je bio Kameni spavač i bina na Trgu Alije Izetbegovića gdje se nastavilo obilježavanje Dana nezavisnosti uz prigodan program.

U svečanom programu su učestvovala javna preduzeća, istaknuti pojedinci, sportisti, građani i drugi, a na robnoj kući “Bosanka” podignuta je i državna zastava dimenzija 10×5 metara, a potom je upriličen i prigodan program kojem je prisustvovalo više stotina Zeničana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno