Zenica

VIDEO+FOTO: Zenica – “Šetnja za Srebrenicu”

setnja za srebrenicu zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Zenica- “Šetnja za Srebrenicu”- U organizaciji Asocijacije mladih SDA Zenica danas je organizovana “Šetnja za Srebrenicu”.

Već tradicionalno, Zeničani 11. jula šetnjom obilježavaju sjećanje na stravični genocid u Srebrenici. Više stotina građana Zenice učestvovalo je u šetnji, a tačno u podne su na Kamenom spavaču uz zvuke sirene odali počast ubijenim u genocidu.

Ajdin Husejsnpahić, predsjednik Preporoda Zenica, je kazao da su danas prije šetnje organizovali podjelu Cvijeta Srebrenice za najmlađe Zeničane, a informisali su i građane o počinjenim i presuđenim genocidima u proteklom periodu.

Predsjednik Asocijacije mladih SDA Malik Ejubović je kazao da ova šetnja nema političkih konotacija te da su svi ujedinjeni u odavanju počasti žrtvama genocida.

“Ovo je odavanje počasti za žrtve genocida, ali ne samo žrtve genocida, već sve žrtve u periodu od 1992. do 1995. godine: Cilj je samo jedan, očuvanje od zaborava genocida koji je počinjen u Bosni i Hercegovini”, kazao je Ejubović.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno