Zenica

VIDEO+FOTO: Zenica – Šetnja za Srebrenicu 2018.

VIDEO+FOTO: Zenica – Šetnja za Srebrenicu 2018. – Danas, 11.jula 2018.godine  u Zenici je održana tradicionalna manifestacija ” Zenica za Srebrenicu 8372…– da se ne zaboravi i ne ponovi”, u znak sjećanja na genocid u Srebrenici 1995.godine, a u mirnoj šetnji učestvovalo je preko hiljadu građana Zenice.

Manifestaciju je organizovala Asocijacija mladih SDA Zenica, u koordinaciji sa drugim političkim partijama, nevladinim sektorom i građanima Zenice i kretala se sa Trga Alije Izetbegovića. Mirna šetnja je krenula od Kamenog spavača, zatim niz Talića brdo – Bulevarom do hotela Dubrovnik – Školska ulica do kružnog toka – Dijelom GGM-a do Carine – Titovom ulicom i završila je na Kamenom spavaču.

Veliki broj učesnika mimohoda nosili su poruke s brojem “8.372”, brojem nevino stradalih Srebreničana u genocidu, kao i cvijet Srebrenice, a brojni sugrađani su tokom prolaska tihe kolone zastali i odali počast ubijenim Srebreničanima.

Video: Malik Spahić

Nakon održane mirne šetnje ulicama Zenice, nekoliko delegacija je na centralnom gradskom Spomen-obilježju “Kameni spavač” položilo cvijeće za stradale Srebreničane, proučena je i dova za stradale Srebreničane i šehide Armije RBiH.

Tekst i foto galerija

E. Imamović

loading...