Zenica

VIDEO+FOTO: Željezarci se mokri i razočarani povukli sa M17, bez odgovora iz federalne Vlade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Željezarci se mokri i razočarani povukli sa M17, bez odgovora iz federalne Vlade – Radnici Željezare drugi dan protestvuju zbog neispunjenih obećanja o zbrinjavanju od strane federalne Vlade.

Nakon što su više od sat bezuspješno pokušavali da ubijede kordon policije da im dopusti da i danas, kao jučer, blokiraju magistralni put M17, nakon stajanja na kiši na petlji Blatuša uputili su se pješice kroz grad ka petlji Radakovo.

14:00 -Radnici su došli na petlju Radakovo gdje su djelimično blokirali saobraćaj.

 15:45 – Nakon razgovora sa premijerom ZDK Miralemom Galijaševićem, radnici Željezare su odblokirali magistralni put M17

Radnici su ipak nešto kasnije uspjeli blokirati magistralni put M-17 na potezu između naselja Crkvice i Radakovo, a blokada je trajala 90 minuta. Premijer vlade ZDK Miralem Galijašević došao je na mjesto protesta te se obratio radnicima Željezare nadajući se da će se njihovi zahtjevi ispuniti.

Očekujem i radit ću na tome da predstavnik ministarstva za privredu Federacije BiH sutra bude u Zenici. To mora biti tako i ako treba i mi ćemo doći tamo da ljudi imaju informacije dokle je došlo. Mi moramo istinu reći i pomoći im da se zbrinu”, rekao je Galijašević.

Avdija Halilović, predsjednik sindikata radnika Željezare, izrazio je svoju nadu da će se njihovi problemi riješiti već sutra.

“Ako oni neće da se jave premijeru jednog od najvećeg kantona u BiH, možete li zamisliti kako je tek radnicima Željezare koji ih zovu da se jave. Nadam se da ćemo već sutra sjesti za stol da pregovaramo. Ovo se dešava na području ZDK, privrednici ZDK trpe ovo što mi radimo, nažalost. Mi ćemo se povući sa ceste, mi ćemo se dogovarati za sutra. Ponovo ćemo se okupiti, zvat ćemo ponovo premijera Federacije i resnornog minsitra i sve i ako se ponovo ne jave mi ćemo vidjeti onda kakvi će biti naši potezi”, rekao je Halilović.

Nakon što im se obratio premijer vlade ZDK Miralem Galijašević, radnici su završili sa protestom te je saobraćaj na ovoj dionici normalizovan.

 Nakon što se okupljenim radnicima obratio premijer ZDK Miralem Galijašević, oni su odlučili da prekinu obustavu. Pogledajte foto i video priloge koji smo tokom dana emitovali uživo na našoj Facebook stranici:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno