Biznis

VIDEO+FOTO: Vlada ZDK ispunila obećanje – poticaj proizvođačima malina 25 feninga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Vlada ZDK ispunila obećanje – poticaj proizvođačima malina 25 feninga – Danas je u Uredu premijera Zeničko-dobojskog kantona Miralema Galijaševića održan sastanak kojem su prisustvovali ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Himzo Smajić  i predstavnici Udruženja poljoprivrednika ZDK, na kojem je dogovoreno da se proizvođačima malina koji predaju u otkup 700 kg malina po JEDNOM dunumu isplati poticaj u visini 25 feninga po kilogramuza sezonu 2017.

Ovom odlukom Vlada će izdvojiti oko 700.0000 KM za poticaje proizvođačima malina što je za oko 60%  više u odnosu na izdvojena sredstva za 2016. godinu, kada je izdvojeno 350.000 KM. Na taj način su premijer i Vlada ispunili obećanje dato proizvođačima malina da će Vlada kantona učiniti sve da zaštiti i sačuva malinarstvo u Kantonu.

Ovom odlukom je iskazana spremnost Vlade da ZDK i dalje bude lider u proizvodnji jagodičastog voća. Proizvođači malina su izrazili svoje zadovoljetvo odlukom Vlade ZDK i pozvali općine da i one donesu slične odluke.

Press služba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno