Zenica

VIDEO+FOTO: Uspješno okončana i Četvrta šetnja do iftara sa Afanom Abazovićem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Uspješno okončana i Četvrta šetnja do iftara sa Afanom Abazovićem –  Prenosimo u cjelosti status organizatora Šetnje, Afana Abazovića – Kad smo čekali iftar na Kljunu davne 2015. godine, na prvoj ikada Šetnji do iftara, Kenan i ja smo se zezali, gledajući u nas 50 na livadi, da ćemo napraviti Drugu “tradicionalnu” Šetnju do iftara, zakazanu za 15 dana poslije. Ne samo da je bila druga, nego još evo tačno 11 Šetnji, u četiri godine, sa nešto više od 1.000 učesnika, desetina kilometara popodnevnih nedjeljnih šetnji (nekad i četvrtkom). Da mi je neko pričao da ću ovo dočekati, ne bih vjerovao.

Šetnja je postala skoro pa pokret. Svako pomalo želi da učestvuje. Ove godine tu su bili Mreža mladih Medžlisa IZ Zenica sa 4 busa, pekara Pruščanović sa 320 ramazanija, Zenička industrija mlijeka sa 160 jogurta i kiselih mlijeka, Gorska služba spašavanja stanica Zenica sa spasiocima, Merima Zilic sa kolačima, Haris Kasap sa vatrometom, Dervis Bisic sa sokovima, Darko Palavra sa Golupkom, pokošenom travom, uređenim mjestom iftara i džemom od malina, porodica Osman Podic sa halvom, porodica Eldar AhmetspahicMirza Husetić sa slavujskim ezanima, Adla Abazović sa reportažama sa lica mjesta i ture, Meliha Kešmer sa Radijom Slobodna Evropa, Adnan Dzonlic i Zenicablog sa prenošenjem informacija, Elmedin Bašić i Naša riječ, kao i Dino Pašalić i Dnevni avaz sa intervjuom, uz Ernad Bajrektar i Stav kojeg čekam (dodajte me ako koji nedostaje)

Čist nijjet, dobra volja, lokalpatriotizam, želja za hairli druženjem i lijepim ciljem, zato postoji Šetnja do iftara.

Da vam Bog primi dobra djela.

Bože zdravlja i do naredne godine, a do tada, hodajte pravom stazom sa Azimuth 135.

“Ti sa svakim – lijepo. I traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni.” (7: 199)

Autor: Afan Abazović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno