Zabava

Video+foto: Una film predstavlja “Pjesmu mora”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: Una film predstavlja “Pjesmu mora” – Čast nam je ispred distributerske kuće UNA FILM, da najavimo početak prikazivanja irskog animiranog filma “PJESMA MORA” (SONG OF THE SEA) na redovnim repertoarima BiH kino dvorana od 31.Marta, Multiplex Palas Banja Luka i Multiplex Ekran Zenica.

Od reditelja Tomm Moorea, sa glavnim ulogama Brendan Gleeson, Fionnula Flanagan, Pat Short, David Rawle, Lisa Hannigan, film je osvojio Tokyo Anime Award 2015 i Satellite Awards 2014, za najbolji igrani, animirani ili kombinirani film, te je bio nominiran za Akademijinu nagradu za najbolji dugometražni crtani film 2015.

Tomm More je rođen u Newryju u Sjevernoj Irskoj. Nacionalne teme su uvijek centralne u njegovim djelima. Za sad istražuje kulturu u kojoj je odrastao i pokušava da ponudi, ne samo djeci iz Irske već i djeci iz cijelog svijeta mogućnost da zavire u Irske priče i legende i da ponudi alternativu američkim animiranim filmovima koji dominiraju kinima.

Pjesma mora, film je temeljen na irskoj legendi o Selkiejima, govori o Sirši, posljednjem djetetu foki i njenom bratu Benu, koji kreću na epsko putovanje kako bi spasili svijet od magije i otkrili tajne o svojoj prošlosti. Progonjeni od vještice sove Mache i brojnih drevnih i mitskih
stvorenja, Sirša i Ben žure se probuditi Siršine moći i spriječiti da svijet duhova nestane zauvijek. Pjesma mora očarat će i djecu i odrasle.
Priča je predivno ispričana i posjeduje vizualnu raskoš koja garantuje da će postati klasik.

Trailer filma:

PR Una Film

PJESMA MORA (SONG OF THE SEA) U kinima od 31.marta 2016

Režija:           Tom Mur (Tom Moore)

Uloge:         Brendan Gleson (Brendan Gleeson), Fionula Flangan (Fionnula Flanagan),
Pat Šort (Pat Short), Dejvid Rejvl (David Rawle), Liza Hanigan (Lisa Hannigan)

Žanr:              animirani

Trajanje:        93 min

Sadržaj: Film govori o Benu i njegovoj mlađoj sestri Sirši – posljednjem djetetu foki – koji će se upustiti u fantastično putovanje do kuće preko mora, kroz zaboravljeni svijet irskih legendi i magije, svijeta kome je potrebno da Sirša pronađe svoj glas i otpjeva „Pjesmu mora“ kako bi spasila vilinski svijet od zaborava.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno