Zenica

VIDEO+FOTO: Ulični basket Mokušnice – Od basketa u mahali do najposjećenijeg amaterskog događaja u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Narednog vikenda u zeničkom naselju Mokušnice na sportskom igralištu održat će se jedinstven vikend u organizaciji Udruženja za sport i kulturu ZOP. Već sada poznati sportski događaj počeo je danas s programom “Dobra strana ulice”, a nastavit će se uličnim basketom 3X3 FIBA Endorsed turnirom.
Dobra strana ulice je program posvećen djeci kod koje se želi probuditi ljubav prema košarci kroz radionice i zabavu, a to je u razgovoru za Klix.ba potvrdio i predsjednik Udruženja ZOP Adi Mujkanović.

“Ove godine slavimo šesti rođendan. Događaj smo otvorili Dobrom stranom ulice za djecu školskog i predškolskog uzrasta. Ovako ih želimo bar malo uključiti u košarku, a onda kasnije neka biraju kolektive u kojim žele igrati. Imamo i sportsko-edukativne štandove tako da se svi mogu informisati o dobrim strana sporta, aktivnosti i slično”, kazao Mujkanović te dodao da će se djeca osim s košarkom imati priliku upoznati i sa nogometom, karateom i drugim sportovima.

Ulični basket Mokušnice i ove godine će imati tri kategorije i to UBM osnovne škole, UBM srednje škole i UBM seniori. Dnevno će biti odigrano 40-ak utakmica, a učešće je uzelo više od 30 ekipa.

“Mislimo da će ovo biti jedna dobra zabava za mališane i odrasle”, dodao je naš sagovornik.

Mahalska zabava prerasla je u respektabilni događaj koji svake večeri okupi više stotina posjetilaca. Među njima su i komšije okolnih zgrada, a zabava i navijanje ne smeta nikome jer su svi ponosni na ono što se održava u njihovom naselju.

Pored timskih igara, svaka kategorija imat će I individualne igre, takmičenje u šutiranju trica, gdje će se i publika moći uključiti u takmičenje.

“Posjeta je za ovakve vrste amaterskih aktivnosti velika što nas čini ponosnim i potvrda je da radimo nešto dobro. Šest godina nas naprijed gura ljubav prema sportu i unošenje boja u sivilo. Ovako želimo animirati djecu kroz neke aktivnosti. Boje, veselje, igra, zabava i druženje je ono što djecu danas podstiče na određe aktivnosti pa i sportske”, zaključio je Mujkanović.

Veliku podršku organizaciji i ovogodišnjeg turnira osim Grada Zenice i brojnih sponzora dao je i NATO, a brigadna generalica Marti J. Bissell je kazala da je NATO ponosni sponzor ovog događaja.

“Sretna sam što sam ovdje da podržim ovaj ulični turnir i zenički sportski program. Ponosni smo što je NAto HQ Sarajevo sponzor ovog događaja. Ovo je odlična prilika da se djeca igraju, aktiviraju i razvijaju fairplay”, kazala je Bissell koja je i zvanično otvorila turnir.

Ulični Basket Mokušnice će trajati do 28. juna kada će po završetku takmičenja biti dodijeljene nagrade i ozvaničen kraj još jedne lijepe priče.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno