Sudske klupe

VIDEO+FOTO: Uhapšeni u akciji “Mreža III” privedeni na ispitivanje, pronađeni oružje i droga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uhapšeni u akciji “Mreža III” privedeni na ispitivanje – Akcija Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona počela je rano jutros oko 4 sata na 31 lokaciji u Maglaju, Zavidovićima i Tešnju, a uhapšeni se sumnjiče za krivična djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga i nedozvoljenim posjedovanjem oružja i municije, što je i meta ove akcije.

U Policijsku upravu I do 11 sati privedeno je više osoba, među njima i žene koje su uhapšene u ovoj akciji, a zaplijenjeni su pištolji, mobilni aparati te drugi predmeti o kojima će se javnosti kasnije detaljno očitovati MUP ZDK.

Riječ je o nastavku akcije “Mreža III” iz septembra ove godine, a predstavlja nastavak operativnih akcija “Mreža I” i “Mreža II” koje su provedene u 2016. i 2017. godini.

Nakon ispitivanja uhapšeni će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK koji će odrediti daljnje postupanje s uhapšenima u smislu upućivanja prijedloga za mjeru pritvora.

Izvor: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno