Politika

VIDEO+FOTO: U Žepču osnovana nova stranka HDS, za predsjednika izabran Ivo Tadić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Žepču je danas se održava osnivačka skupština Hrvatskog demokratskog saveza (HDS) na kojoj će za predsjednika biti izabran Ivo Tadić, dojučerašnji član HDZ-a.

Hrvatski demokratski savez nastao je kao izraz nezadovoljstva politika HDZ-a prvenstveno u Žepču, a Tadić je samo jedan od uglednih članova i jedan od osnivača HDZ-a koji je napustio ovu stranku i odlučio oformiti novu koja zagovara promjene nabolje.

Tadić je u izjavi za medije kazao da će na skupštini prisustvovati više od 500 gostiju koji imaju za cilj osnovati prvu hrvatsku stranku poslije rata u Žepču.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-zepcu-osnovana-nova-stranka-hds-za-predsjednika-izabran-ivo-tadic/240211062#brid_cp_Brid_07662627

“Razlozi su u prvom redu sve ono što se dešavalo zadnjih godina unutar ZDK i Žepču. Želimo napraviti demokratsku stranku u kojoj ćemo se uvažavati i gdje ćemo imati mlade ljude koji imaju ideje i planove. U prvom redu želimo sarađivati sa svim opozicionim strankama, danas smo dio vlasti u ZDK i želimo uticati na sve procese, posebno unutar kantona” kazao je Tadić.

Dodao je da će HDS imati svoje kandidate za načelnika općine Žepče i općinsko vijeće, ali i u drugim općinama i gradovima, s tim da je prioritet Općina Žepče gdje 30 godina nakon rata imaju istu osobu za načelnika.

“Očekujem da budem izabram za predsjednika, a birat ćemo čitavo rukovodstvo stranke. Imamo podršku građana, ljudi žele promjene”, izjavio je Tadić te dodao da su stranka desnog centra. Naglasio je da žele biti uključeni u sve procese, pa i na državnom nivou, ali i da će biti dio HNS-a.

“Nas je 42.000 unutar ZDK, želimo sve te ljude okupiti, rješavati njihove probleme, ali i probleme drugih građana”, dodao je Tadić. Na današnjoj izbornoj skupštini HDS-a prisustvovali su Ivan Ivić, Ivan Vukadin, Petar Galić, Ilija Cvitanović, Mario Karamatić, Goran Tokić, Zdravko Marošević, Antonio Šimunović te delegacija Hrvatske viteške stranke sa Vladimirom Lakićem.

Autor: klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno