Zločini

VIDEO+FOTO: U nastavku akcije “Meta 2” uhapšeno 12 osoba, dvije u bjekstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nastavku operativne akcije ‘META 2’, u sklopu koje su u srijedu i rano jutros izvršeni pretresi na 16 lokacija na području Zenice te jednoj lokaciji na području Banja Luke, uhapšeno je 12 osoba, dok se za dvije koja su u bjekstvu intenzivno traga” istakao je za medije portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) Samir Valentić.

Akcija se provodi po naredbama Općinskog suda Zenica i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK-a te u saradnji s MUP-om RS i MUP-om Srednjobosanskog kantona (SBK).

Valetić je naveo da je pronađena veća količina droge te oružja i drugi predmeti, koji potiču iz krivičnog djela. Nakon završene kriminalističke obrade, u toku dana uhapšene osobe bit će predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK-a na daljnje postupanje.

“Lica koja su u bjekstvu i za kojima se traga su sa područja Zenice, dok će jedno uhapšeno lice na području Banja Luke također biti sprovedeno na postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK-a “, kazao je Valentić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno