Zenica

VIDEO+FOTO: U funkciji zajednički punktovi za naplatu komunalnih usluga

VIDEO+FOTO: U funkciji zajednički punktovi za naplatu komunalnih usluga – Danas je u naselju Babina rijeka kratkom ceremonijom  svečano pušten u rad jedan od četiri punkta na kojem će Zeničani moći plaćati usluge četiri komunalna preduzeća.

U skladu sa Zaključkom o uspostavi zajedničkih naplatnih  mjesta za plaćanje komunalnih usluga, a na inicijativu  gradonačelnika Fuada Kasumovića, građani Zenice će od danas,10. aprila 2017. godine,  na četiri  mjesta u gradu moći bez provizije plaćati račune za komunalne usluge JP Grijanje, JP Vodovod i kanalizacija, JP Parking servis i ALBA ZENICA d.o.o.

Javna preduzeća i ALBA su se sporazumjeli da formiraju zajednička naplatna mjesta u javnom interesu   na adresama:  Prve zeničke brigade broj 3, Begagića put broj 8  (JP “Vodovod i knalizacija”), Branilaca Bosne broj 2 ( JP “Grijanje”) i Fra Ivana Jukića br. 1  (ALBA ZENICA d.o.o.)

Ovim povodom danas je održana prigodna svečanost na adresi Prve zeničke brigade broj 3. Javnosti su se obratili Gradonačelnik i predstavnici javnih preduzeća i ALBE. “Na ovaj način građani će na godišnjem nivou uštedjeti minimalno 60.000,00 KM. Cilj nam je da građanima približimo gradsku upravu i javna preduzeća, te usluge koje pružamo učinimo što jeftinijim, a život u našem gradu ugodnijim”- izjavio je  Gradonačelnik.
Na  zajedničkim naplatnim mjestima  građani mogu plaćati samo orginalne mjesečne račun za iskorištene komunalne usluge. Ostala dugovanja prema komunalnim preduzećima i ALBA ZENICA će se plaćati u matičnim blagajnama preduzeća.  Također građanima je omogućeno plaćanje komunalnih računa i putem interneta, ukoliko im to mogućnosti dozvoljavaju. Da bi to učinili moraju izvršiti on-line registraciju (putem portala www.elgato.ba,)  koja je besplatna. Tako će uštedjeti na vremenu, a omogućit će im se primanje računa elektronskim putem te evidencija o izvršenim uplatama.  Građani koji nemaju pristup internetu, registraciju će moći izvršiti na zajedničkim naplatnim mjestima.

Firma LOOP u saradnji sa sestrinskom firmom PING učestvovala je u realizaciji ovog projekta razvojem i integracijom softverskih rješenja: ELGato javnog web portala e-računa www.elgato.ba i NaC – naplatnog centra usklađenih sa potrebama korisnika, odnosno komunalnih preduzeća i građana. „Prepoznajući potrebe građana i tržišta i uvažavajući sugestije naših poslovnih partnera odlučili smo proširiti i unaprijediti usluge web portala za e-račune „ELGato“ programiranjem softvera – NaC specijalizovanog za centralizovanu naplatu komunalnih računa više komunalnih preduzeća. Ovim novim softverskim proširenjem omogućavamo komunalnim preduzećima još bolju automatizaciju i racionalizaciju poslovnih procesa, odn. veću efikasnost, a građanima jednostavan način primanja, brzog plaćanja i arhiviranja komunalnih računa. Ponosni smo što smo dio ovakog značajnog projekta i što smo u kratkom vremenskom periodu od nastanka ideje „Zajedničkih naplatnih mjesta“ , uspjeli da odgovorimo izazovu, potrebama građana i preduzeća. Nadamo da će i ostale opštine, gradovi i kantoni u BiH prepoznati smisao ovog projekta i slijediti primjer Grada Zenice.“ Saopštili su predstavnici preduzeća „LOOP“

Više u video prilogu i foto galeriji:

 
loading...