Biznis

VIDEO+FOTO: TXtv ozvaničio rad u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: TXtv ozvaničio rad u Zenici – Danas je ozvanično puštanje u rad najsavremenije tehnologije – optičke kablovske mreže na području Grada Zenice, koja je u rad puštena tačno u 12 sati, danas 15.12.2016.godine. U narednim minutama na mrežu će biti priključen prvi korisnik čime će „TXtv“ d.o.o. za telekomunikacije postati novi kablovski operater na ovom području.  

U nastavku vođa projekta optičkih mreža, Almira Turčinović, dipl.ing.el. ukratko predstavljai novu tehnologiju izgrađene mreže.

TXtv je na području Grada Zenice izgradio optičku mrežu za kapacitete – optika u stan. Optika do kuće je osnov za telekomunikacione servise nove generacije. U ovom momentu pokrili smo 85% urbanog dijela grada. To znači da svim korisnicima u tom dijelu mreže možemo optikom ući u stan, ili još preciznije tamo gdje dobijemo saglasnost za ulazak u zgradu od Odbora etažnih vlasnika ili stanara, što vjerujemo neće biti problem, jer Zeničani nikada nisu blokirali napredak i dobre projekte.

Tehnologija povezivanja optičkim kablovima predstavlja najsavremeniju tehnologiju za telekomunikacijske mreže koja će i u budućnosti biti „top“ tehnologija, kao i danas, zato što su kapaciteti optičkog kabla praktično neograničeni ( 80 puta brže od koaksijalnog kabla, a nekoliko hiljada puta od telefonske parice).

Vjerovatno vam je poznato da je EU usvojila digitalnu agendu za Evropu, EUROPA 2020, koji se temelji na brzom i ultrabrzom internetu. Realizacijom ovog našeg projekta, Zenica je dvije godine ispred EU.

Zenica je dobila potrebnu optičku infrastrukturu za cjelovitu digitalizaciju grada.

Mi smo napravili prvi korak za digitalizaciju Zenice..

Međutim, Txtv je napravio i drugi korak za digitalizaciju ovog grada. Građanima od danas nudimo optički internet sa velikim brzinama, i do 400Mb/s, što je danas u BiH moguće jedino u Zenici. I ono što je korisnicima najbitnije, te brzine nisu po enormno visokim cijenama. Dakle, ne kao utopija već kao realnost, jer korisnici mogu ultrabrzi optički internet dobiti po cijenama nižim nego što danas plaćaju, iako je ova tehnologija kao napredna bitno skuplja za implementaciju od standardnih kablovskih mreža.

U stan ulazimo sa optičkim kablom kojom prilikom korisnik dobija CPE uređaj koji je istovremeno i ruter sa integrisanim wirelessom. Dodatno korisnik dobija mini optički prijemnik koji dalje napaja sve TV uređaje u stanu, putem već postojećih kablova, ukoliko korisnik već ima kablove. Znači potrudili smo se da se u stanu praktično, osim dovodnog optičkog kabla, ništa ne mijenja.

Jedina promjena u stanu je na bolje. Svi dobijajau digitalnu televiziju. Svi.  Analognoj televiziji nema mjesta u digitalnom sistemu i digitalnom svijetu. Mreža je potpuno digitalna. Međutim, i u tako digitalnoj Zenici više TV prijemnika na isti priključak ostaje prednost kablovske televizije.

Da to ne bi bilo razočarenje za one koji ne žele mijenjati koaksijalni dovodni kabal u stan, u sve zgrade ulazimo i sa optičkim i koaksijalnim kablom i svima je ostavljen izbor putem kojeg će kabla dobiti naše usluge.

Dakle, za korisnike koji ne žele mijenjati instalaciju, izvšit ćemo ispred objekta konverziju optičkog u električni signal i koaksijalnim kablom ga proslijediti do korisnika. U tim slučajevima je kvalitet optičkog signala sačuvan do zgrade. Naravno, i u tom slučaju svi dobijaju digitalni signal bez doplate za digitalnu televiziju.

Dolaskom TXtv digitalna televizija se više neće prodavati kao luksuz, uz doplatu, nego po principu digitalno sve za svakoga. I to za samo 14,00KM.

Naše usluge predstavlja vođa prodaje, Mersiha Mehmedinović.

Pored usluge digitalne kablovske televizije, koju nudimo po jedinstvenoj cijeni od 14,00 KM, TXtv nudi i dodatne usluge kojima upotpunjuje digitalno iskustvo korisnika. To su usluge telefonije i optičkog interneta, sa brzinama do 400 mbps. Sve naše usluge objedinili smo u pakete koji su cjenovno prihvatljiviji od konkurencije. Ovom prilikom posebno ističemo paket TX Trio L gdje korisnici dobijaju 170 TV kanala, preko 15 HD kanala besplatno, besplatne razgovore prema svim mrežama u BiH te optički internet brzine 80/4 mbps, sve ovo za cijenu od 49,90 KM.

Svi korisnici koji potpišu ugovor na 24 mjeseca dobijaju 50% popusta za prvih šest mjeseci trajanja ugovora. Jednostavnije rečeno nudimo mercedes po cijeni škode.

Našu ponudu, kao i informacije o svim ostalim pogodnostima i uslugama možete dobiti na internet stranici: txtvzenica.ba

Turčinović Almira: Možda optička mreža koja pokriva veći dio grada, a koju u ovom momentu još nema veliki dio gradova zapadne Evrope, i nije veliko iznenađenje.

Međutim, poptuno iznenađenje i presedan u BiH je vijest koju ćemo saopštiti nešto kasnije. Da bi ste me razumjeli napravit ću malu digresiju.

TXtv je izgradio optičku mrežu sa željom da u toj mreži nudi usluge kablovske TV, interneta i telefonije građanima Zenice.

Pri tome nam je bila želja i cilj da građani Zenice izaberu TXtv kao svog operatera, da nas izaberu kao najboljeg ponuđača usluga.

Želja nam je da promijenimo stanje kakvo je bilo do danas. Do danas ste imali jednu kablovsku mrežu u gradu i u njoj jednog operatera koga su građani odabrali, htjeli ne htjeli, kao najboljeg, pri čemu je BH Telecom kao operater bio zanemaren.

Sportski gledano, to liči na jedno igralište na koje istrči jedna ekipa na teren pa onda se zaključa stadion da ne uđe druga te ekipa koja je na terenu proglasi sebe za najbolju, a u suštini sami igraju na terenu. To nije fer utakmica, tu gledaoci nemaju izbora.

Od danas pored postojeće mreže kablovske televizije, gdje je igrao samo jedan tim, poručujemo građanima Zenice da KONAČNO IMATE IZBOR.

Svakako neka vaš izbor bude TXtv. I to nije sve. TXtv će dozvoliti da po ovoj, optičkoj mreži, nastupaju i drugi timovi, drugi operateri.

Danas smo ponudili mrežu ne korištenje našim kolegama iz BH Telecoma, HT Eroneta i Logosofta, da onim korisnicima koji žele njihove usluge ostvariti putem optičkih kablova to i ponude preko, naše optičke mreže.

Nakon ovoga možemo svakom građaninu Zenice zagarantovati da KONAČNO IMAŠ IZBOR.

Mreža mora služiti ovom gradu a ne samo nama. Nadamo se da će ovaj sportski grad nagraditi one koji žele fer play i odreći se onih koji su ih znajući za naš dolazak vezali želeći da NEMAJU IZBOR.

Ovom prilikom zahvaljujemo sesvim gradskim službama Grada Zenice koje su širom otvorile vrata za ovaj projekat i razumjele interes građana.

Vaš TXtv



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno