Zenica

VIDEO+FOTO: Svečano otvorena “Nova poliklinika” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici, na adresi Bulevar kralja Tvrtka 17, upriličeno je svečano otvorenje “Nove poliklinike” kao najopremljenijeg dijagnostičkog centra u Zenici.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su investitori, doktori, prijatelji i djelatnici društvenog i javnog života grada Zenice. Program su upotpunili učenici Muzičke škole sa svojim muzičkim tačkama, a prisutnima su se obratili Darijan Mileusnić, u ime nvestitora i dr. Alija Strika kao direktor novootvorene Poliklinike, te Miro Lazović koji je ovom prilikom pozdravio ovakve investicije širom Bosne i Hercegovine.

Dr. Strika je naveo da je ovo jedan od najmodernijih objekata u regiji i da se radi o evropskom projektu koji će olakšati svim pacijentima ne samo Zenice, već i kantona, FBiH i BiH određene pretrage i proces zdravstvene njege.

“Baveći se ovim poslom vidio sam i dobre i lošije strane javnog i postojećeg privatnog sektora i ovaj projekat u segmentima prevazilazi tehničke kapacitete javnih ustanova posebno kod liječenja pacijenata CT koronarografije i nekih drugih preteraga kao i sve ostale laboratorijske usluge od internih do svih specijalističko-konsultativnih službi” naglasio je dr. Strika.

Bh. političar i prijatelj doktora Strike, Miro Lazović je na poziv da prisustvuje današnjoj manifestaciji s radošću se odazvao i tom prilikom je istakao da je ponosan na sve ovakve projekte u našoj BiH.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas ovdje na ovom  veličanstvenom događaju koji neće samo značiti za Zenicu nego i Bosnu I Hercegovinu. Nadam se da ovaj projekat neće ostati zatvoren samo u krugu ZDK, nego da će se širiti i na Bosnu i Hercegovinu. Želim da čestitam gospodinu Mileusniću i gospodinu Fuadu Zlotrgu kao investitorima ovog projekta i veliko mi je zadovoljstvo da pozdravim gospodina Aliju Striku kao direktora koji će educirati mladi kadar, koji će prenositi svoje znanje mladim ljudima koji će ostajati u BiH. Ono što nam je potrebno je da ti mladi ljudi ostaju ovdje i prenose svoje znanje idućim pokoljenjima”, kazao je Lazović.

Investitor ove moderne zdravstvene ustanove je zenička firma Tola company. Direktor ovog preduzeća Darijan Mileusnić je kazao da su došli na ideju krajem marta prošle godine da naprave kvalitetnu zdravstvenu ustanovu i da su već nakon godinu dana uz podršku svojih radnika završili većinu infrastrukturnih radova i pripremili ovu ustanovu kao jednu evropsku zdravstvenu organizaciju.

“Zahvaljujem se gospodinu Fuadu Zlotrgu, vlasniku firme Tola company koji je omogućio da dio mladih u ovom trenutku ne mora ići vani i da ovdje može zaraditi komad kruha. Osoblju na čelu sa doktorom Strikom želim uspješan rad da ih dobar glas prati kako u BiH tako i u regionu”, kazao je Mileusnić.

Pored najsavremenije opreme koju posjeduje ova klinika, zaposleni kadar je prošao obuku kako bi pružio što bolju medicinsku uslugu svima onima koji pomoć potraže u ovom centru.

Više na:

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno