Info

VIDEO+FOTO: Sporazum o saradnji INZ-a i Općine Breza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Načelnik Općine Breza Vedad Jusić bio je domaćin predstavnicima Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Povod za sastanak je intenziviranje saradnje i potpisivanje Sporazuma o saradnji Instituta i Općine.

– Zadovoljstvo mi je da su Općina Breza i ja kao načelnik ugostili predstavnike Instituta za zdravlje i sigurnost hrane iz Zenice, na njihovu inicijativu. Drago mi je da je jedna takva inicijativa od strane Instituta zaživjela i prisutna tokom ove godine u svim lokalnim zajednicama i vjerujem da Institut za zdravlje i sigurnost hrane može biti od, itekako velike pomoći lokalnom stanovništvu i lokalnim zajednicam u kontekstu zaštite zdravlja prije svega ljudi, a onda i biljnog i životinjskog svijeta, istakao je načelnik Jusić.

Između ostalog, istaknuta je mogućnost organizovanja edukativnih predavanja, obuka i prezentacija iz oblasti pčelarstva, proizvodnje i prerade mesa, veterinarstva i proizvodnje i prerade bilja, ali i pomoć i preventivne akcije u zdravstvenoj zaštiti stanovništva i specifičnih populacionih grupa, kao što su trudnice i porodilje, školski uzrast i slično.

– Institut kao kantonalna javna ustanova je intenzivirao saradnju sa lokalnim zajednicama. U Brezi nam je bila namjera da lokalnoj zajednici, načelniku i njegovim pomoćnicima, prezentiramo sve one aktivnosti koje provodi Institut, putem svoja tri zavoda, Zavoda za javno zdravstvo, Veterinarskog i Zavoda za zaštitu bilja, kako bi sve aktivnosti putem edukacija, izrade raznih projekata, u korist lokalne zajednice, zajedničkim aktivnosti doprinijeli da lokalna zajednica i građani, konkretno ove općine, imaju konkretne koristi. Cilj posjete je, između ostalog, potpisivanje Protokola o saradnji između Općine Breza i Instituta, koji treba da doprinese pozitivnim promjenama i pomacima u svim aktivnostima koje Institut provodi, istakao je Kasim Velić, rukovoditelj Zavoda za Zaštitu bilja u INZ.

U drugom dijelu sastanka, načelnik Jusić i predstavnici Instituta su upoznali zvaničnike resornih službi u općinskoj administraciji sa mogućnostima proširenja i povećanja saradnje i partnerstva. Prethodno, slični sporazumi o saradnji potpisani su sa lokalnim administracijama u Usori, Doboj Jugu, Visokom i Varešu, te Crvenim križem ZDK i Medicinskom školom u Zenici. Plan INZ-a je da do kraja godine bude ozvaničena sveobuhvatnija saradnja sa lokalnim administracijama u svim općinama i gradovima Zeničko-dobojskog kantona.

INZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno