Zenica

VIDEO+FOTO: Smetovi osunčani decembarskim suncem dok se Zenica guši u magli i smogu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Brojni bh. gradovi proteklih dana bilježili su rekordne vrijednosti zagađenja, a oni u kotlini ni danas nisu vidjeli sunce zbog magle i smoga koji se nadvio iznad grada. Iznad Zenice, na izletištu Smetovi, danas je bilo sunčano, ali ne i u gradu.

Na oko 980 metara nadmorske visine građani Zenice danas su mogli uživati u ugodnih 15 stepeni Celzija i decembarskom suncu koje se ne pamti dugo vremena. (Ne)raduje i činjenica da meteorolozi najavljuju toplo vrijeme i u narednim danima, pa i početkom 2023. godine što će posebno obradovati Zeničane koji često imaju problem s daljinskim grijanjem.

Ipak, građani Zenice tek danas u poslijepodnevnim satima mogli su vidjeli sunce i plavo nebo iznad sebe, dok je na zeničkom izletištu Smetovi, udaljenog nekih 10-ak minuta vožnje, decembarsko sunce grijalo od samog jutra.

Upravo zbog zagađenja i magle, građanima se savjetuje boravak na planini te smanjenje kretanja na otvorenom u gradu.

Zeničko izletište Smetovi uskoro će dobiti planinarski dom, čiji radovi se privode kraju, ali i ugostiteljski objekat “960”, mobilni ski-lift za mališane, koji će tokom ove zime, sa snježnim padavinama, imati priliku naučiti skijati.

U prilogu pogledajte kako je izgledala Zenica danas ispod, ali i iznad magle i smoga.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno