Info

VIDEO+FOTO: Služba za poslove sa strancima BiH i AUBiH potpisali sporazum o saradnji

VIDEO+FOTO: Služba za poslove sa strancima BiH i AUBiH potpisali sporazum o saradnji – Služba za odnose sa strancima Bosne i Hercegovine i Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH) potpisali su Sporazum o naučno-istraživačkoj i stručnoj saradnji. Sporazum su potpisali Denis Prcić, predsjednik AUBiH, i Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH.

Dvije institucije će u okviru svojih, zakonom i statutima propisanih nadležnosti, sarađivati u oblasti obrazovanja studenata, naučnog istraživanja i stručne edukacije. Ovaj sporazum je nastavak uspješne saradnje AUBiH i Službe za strance BiH. Sporazum je istovremeno okvir za sticanje novih znanja i vještina u ovoj oblasti, tj. novu vrijednost koju ćemo kreirati zajedno, a od koje će korist imati obje institucije.

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini već 12 godina radi i provodi reforme obrazovanja fokusirane na unaprijeđenje korisnog znanja njegovih studenata i društva u cjelini. AUBiH je jedina visokoškolska institucija u regiji sa američkom akreditacijom (ACICS), sa ciljem da sadašnjim i budućim studentima u Bosni i Hercegovini pruži akademsko i profesionalno obrazovanje, zasnovano na američkom sistemu obrazovanja. Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini ima četiri fakulteta, akademiju i naučno istraživačke institute.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem