Zenica

VIDEO+FOTO: Sjajan kulturno-umjetnički program osuđenika KPZ Zenica povodom vjerskih praznika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Sjajan kulturno-umjetnički program osuđenika KPZ Zenica povodom vjerskih praznika- U mjesecu aprilu ove godine se desio jedan fenomen, u dvije sedmice smo imali praznike četiri velike religije.

Tako je 9. aprila obilježen katolički Uskrs, 13. aprila su jevreji obilježili Pesah, 16. april je za pravoslavce bio Vaskrs dok su muslimani 21. aprila obilježili ramazanski Bajram. Pored ovih blagdana, 9. aprila je obilježen i Dan Roma.

Na inicijativu osuđenih osoba, nakon niza kulturno- umjetničkih aktivnosti u proteklom periodu, članovi muzičke, dramske i folklorne sekcije uz veliku pomoć sada već stalnog vanjskog saradnika, instruktora glume Miroljuba Mijatovića i umjetničkog koreografa Ahmedina Husejnovića su priredili sjajan kulturno-umjetnički program uz prisustvo gostiju iz Međureligijskog vijeća.

Osuđenici, kolektiv KPZ Zenica kao i gosti iz Međureligijskog vijeća su sa velikim zadovoljstvom ispratili program, a na kraju se direktor Redžo Kahrić zahvalio svima prisutnim i dao veliku podršku ovom projektu, te naveo da se nada da će u budućnosti nastaviti da realizuju ovakve projekte.

“Želim da se zahvalim prije svega osuđenicima na sjajno realizovanom programu, članovima našeg kolektiva KPZ Zenica koji su radili s njima na realizaciji ovog projekta, našim vanjskim saradnicima koji su uradili vrhunski pripremu instruktoru glume Miroljubu Mijatoviću i umjetničkom koreografu Ahmedinu Husejnoviću. Ovakve aktivnosti šalju lijepu sliku iz naše ustanove i potiču osuđenike da učestvuju u ovakvim aktivnostima” izjavio je direktor Redžo Kahrić, koji nije krio oduševljenje.

“Cilj nam je da pošaljemo jednu drugačiju sliku iz naše ustanove, odnosno da pokažemo kako se i unutar zidina KPZ Zenica radi na kulturnim i obrazovnim aktivnostima. Mnogi ljudi smatraju da smo mi ustanova u kojoj borave osuđene osobe koje svakog dana treba kažnjavati i koje ne smiju imati pravo na novu šansu. KPZ Zenica je prije svega ustanova za izvršenje krivične sankcije te se tokom boravka osuđenim osobama pruža adekvatan penološki tretman sa ciljem njihove resocijalizacije, kako bi nakon izdržane kazne oni postali korisni članovi našeg društva. Moram se u svoje ime i u ime naše ustanove zahvaliti svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, ali i vama predstavnicima medija koji ćete danas, nadam se, široj javnosti ispričati ovu lijepu priču iz našeg Zavoda” izjavio je za naš portal stručni saradnik za opservaciju i jedan od organizatora ove manifestacije Amir Helvida.

Izjavu direktora, članova Međureligijskog vijeća i atmosferu sa današnje manifestacije možete pogledati u videoprilogu:Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno