Biznis

VIDEO+FOTO: Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u ZDK- Privredna komora ZDK sa partnerima i saradnicima, čak i u doba pandemije, je uspješno realizirala jednogodišnji projekt pod nazivom “Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u ZDK”, finansiran od strane Fondacije Helvetas Moja Budućnost i sufinansiran od Vlade ZDK putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, te Federalnog zavoza za zapošljavanje.

„Sve aktivnosti su osmišljene i realizovane isključivo u saraadnji sa lokalnim akterima. U ovom periodu podržali smo i analizu obavljanja praktične nastave u kompanijama. Suština je u tome da sve što praktično radimo bude korisno i za nezaposlene i za kompanije. Cijela analiza pokazuje kakve su to potrebe, znanje vještine i kompetencije koje potražuju kompanije. Pozitivni rezultati „Međusektorske grupe za unapređenje srednjeg stručnog obrazovanja i obrazovanja odraslih u skladu s potrebama tržišta rada“ je prepoznata ne samo u ostalim bosanskohercegovačkim kantonima nego i u regiji“, rekao je Slaviša Prorok, zamjenik projektnog menadžera Fondacije “Helvetas Moja Budućnost”.

„Projekat Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u ZDK je vrlo kompleksan, a zalaganjem svih aktera, rezultati su veći od očekivanih,“ istakla je Diana Babić, predsjednica Privredne komore ZDK.

„Nastavljamo sa implementacijom, nastavljamo sa dobrom praksom, prilagođavamo se i korigujemo sve što je potrebno i to u okviru Međusektorske grupe. Nastojimo intervenisati u okviru pravnih propisa, prvo u ZDK, a potom i u pravcu viših instanci vlasti. U obrazovanju odraslih nastojimo povezati sva zanimanja u skladu sa potrebama tržišta rada, ostvarujući usku saradnju sa privrednim subjektima, a Privredna komora ZDK bi bila neophodna kao posrednik“, istakla je Bernadeta Galijašević, pomoćnica ministra Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno