Zenica

Video+foto: šesdeset kadeta MUP-a ZDK položilo zakletvu i počelo s radom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: šesdeset kadeta MUP-a ZDK položilo zakletvu i počelo s radom  – U velikoj sali Grada Zenica je upriličeno svečano polaganje zakletve šezdeset kandidata, 27. generacije, kojim se, nakon uspješno završene obuke na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, dodjeljuje čin „policajac“ u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon polaganje zakletve, policijski službenici su potpisali etički kodeks policijskog službenika, te ugovore o radu.

Svečanosti su prisustvovali premijer ZDK Miralem Galijašević,  ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Arsenić Nikola i policijski komesar Semir Šut.

kadeti_xiSvečanosti je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Nikola Arsenić, koji je u svom obraćanju kadetima čestitao na završetku edukacije i postignutim rezultatima, ukazao na specifičnost i težinu policijskih poslova, te izrazio uvjerenje da će njihov budući rad biti pun uspjeha i dobrih rezultata.

U svom kraćem obraćanju premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević je čestitao policijskim službenicima na položenoj zakletvi i preuzimanju dužnosti, te izrazio nadu da će nove snage Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uspješno odgovoriti na složene zahtjeve policijskog posla i u okviru svojih nadležnosti spremno odgovoriti na sve eventualne sigurnosne rizike.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno