Kultura

VIDEO+FOTO: Sarajevska publika uživala u predstavi “Othello” BNP Zenica, Enes Salković briljirao na sceni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Narodnom pozorištu Sarajevo večeras je premijerno izvedena predstava “Othello”. Riječ je o koprodukcijskom projektu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Makedonskog narodnog teatra Skoplje i Produkcije Peripetija iz Skoplja.

Publika u ispunjenom Narodnom pozorištu Sarajevo s pažnjom je pratila priču o tamnoputom generalu moćne vojske mletačkoga dužda koja Turcima otima Cipar i prelijepoj Desdemoni mliječne puti koju ljubav u inat volji njenog oca odvodi u naručje pravičnog generala.

Priča je to o strasti oko koje uvijek palucaju zli jezici, koja uvijek odvlači u propast ako je se ne obuzda tihim plamom postojane ljubavi u povjerenju, o ljubomori koja izjeda srca.

U glavnoj ulozi na sceni je briljirao bh. glumac Enes Salković.

Predstava “Othello” rađena je prema čuvenoj tragediji Williama Shakespearea, a u režiji Nine Nikolić.

Svoje premijerne izvedbe predstava je imala u Zenici sredinom novembra 2019. godine u okviru 10. noći teatra BiH, te početkom mjeseca decembra u Skoplju. Autorski tim projekta čine saradnice i saradnici iz pet evropskih zemalja: Sjeverne Makedonije, Srbije, Grčke, Velike Britanije i Bosne i Hercegovine. Tekst, foto & video: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno