Politika

VIDEO+FOTO: Saopćenje za javnost- Vatromet i veliki odziv mještana skupovima BHI- KF: Građani odlučni 2. oktobra promijeniti loše politike SDA i A-SDA (NES)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vatromet i veliki odziv mještana skupovima BHI – KF: Građani odlučni 2. oktobra promijeniti loše politike SDA i A-SDA (NES)-

Impozantni skupovi Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad održani u Smajićima, Blatuši, Klopču i Putovićima najbolji su dokaz da će upravo ova stranka, na čelu sa njenim liderom Fuadom Kasumovićem, biti pobjednik predstojećih Općih izbora što pokazuju sva relevantna istraživanja i ankete.

To i ne čudi s obzirom na činjenicu kako je građanima Zenice, Zeničko-dobojskog kantona i države dosta loših politika koje nas 30 godina vode isključivo u propast, te su spremni, hrabri i odlučni da upravo 2. oktobra promijene i resetuju vlast.

Na skupu u Blatuši gdje se odazvao veliki broj građana, želeći tako dati podršku BHI – KF i poslati poruku da su spremniji nego ikada da promijene vlast, između ostalih, obratio se Kenan Uzunović, potpredsjednik stranke, kazavši kako je došlo vrijeme za promjene.

-Mi smo jedina alternativa za europsku BiH. Svojim radom i zalaganjem u Gradskom vijeću za svega dvije godine pokazali smo vam da se može raditi u interesu građana. Blatuša nas je podržala prije dvije godine, gdje smo ubjedljivo pobijedili, a uvjeren sam da podrška neće izostati ni ovaj put. Nemojte glasati za one što su prodali krv šehida, koji su okrenulii leđa građanima za vrijeme pandemije koronavirusa i one koji prodaju ponos Bošnjaka krijući reviziju kako bi se dodvorili Aleksandru Vučiću. Glasajte prema svojoj savjesti, stavite na papir šta je urađeno za dvije godine kako je “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad” u Gradskom vijeću, a potom stavite na papir šta su vam za 30 godina uradili SDA, A-SDA (NES) i njima slični. Kada uporedite ta dva papira, uđite u glasačke kabine i glasajte. Ubijeđen sam da će vaš izbor biti Fuad Kasumović i liste BHI-KF – poručio je Uzunović.

Doktorica Amela Granić, kandidat na predstojećim izborima za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, poručila je brojnim mještanima Klopča kako je njena borba za državu BiH počela još prije 30 godina kada je kao liječnik Armije RBiH odlučila ostati i pomoći svome narodu.

-Poslije toga, to se nastavilo kroz moj rad u bolnici, Gradskom vijeću, a potom i Skupštini ZDK. Sve to uradila sam jer vjerujem u ovaj narod i ljude, u bolje sutra, da trebamo i moramo bolje – jer mi to zaslužujemo.

Da može bolje to je pokazao naš uvaženi gradonačelnik Fuad Kasumović. Upravo zbog toga, svi mi ovdje koji stojimo pred vama da sve te sjajne stvari koje je naš gradonačelnik radio za ljude i građane prenesemo na više nivoe vlasti. Međutim, sva naša snaga, energija i iskustvo neće moći doći do izražaja ukoliko ne budemo imali dovoljno ruku odnosno zastupnika u Skupštini ZDK. Cijenjeni građani, moć je u vašim rukama. Ako želite bolje sutra za sebe i svoju djecu, dajte svoj glas mladim ljudima iz BHI – KF jer mi ćemo znati cijeniti svaki vaš glas i vratiti ćemo to kroz konkretna djela – poručila je doktorica Granić.

Posebno je veličanstveno bilo na skupu u Putovićima gdje su mještani kandidate i lidera BHI – KF dočekali sa vatrometom. Najprije se prisutnima skupu obratio aktuelni vijećnik i kandidat za Skupštinu ZDK Elmin Šabanović.

-Pošto ima još onih koji su slijepi i ne vide šta se od 2016. godine uradilo u Putovićima, to su ovaj društveni dom, kanalizacija, 2,5 kilometara asfaltnog puta, 1,5 kilometar asfaltnog puta i mnoštvo drugih stvari. Sve to urađeno je otkako je na čelo grada došao gradonačelnik Fuad Kasumović. Prethodna gradska vlast odnosila se maćehinski prema Putovićima, a tako se sada odnosi kantonalna vlast odnosno Skupština ZDK. Mi nismo došli moliti vas da glasate za nas, nego da se predstavimo i pokažemo vam ovu mladost bez oraha u džepovima zajedno sa Fuadom Kasumovićem da stanu na čelo Kantona, Federacije i države te pokažu kako omladina može raditi. Nedavno su vam bile druge političke opcije, ćelave glave, te vam ponovo bacale ublehe jer ništa nikada nisu uradili. Čovjek je došao sam 2016. godine i pokažao da može uraditi puno više za jedan mandat nego oni za 30 godina. Pomenuti ću ministra Spahiju Kozlića koji se hvalio sa 35.000 KM za našu osnovnu školu gdje je promijenio samo prozore, iako smo ga molili da se još uradi. Međutim, nije to dozvolio. Rekao je, sad za sad samo 35.000 KM. Jesu li to naša djeca, djeca drugog reda? Nije želio podržati ni KUD “Putovići”, odbio nas je, valjda jer nismo dio njegove političke partije. Za razliku od njega, KUD “Putovići” podržao je Vinko Marić, čovjek kojeg su ovdje neku noć prozivali i koji nema veze sa Zenicom. Sve što se radilo na nivou Zenice, kada nam ukažete povjerenje, ako Bog da, raditi ćemo i na nivou Kantona. Godine 2020. sam ovdje prije na sedam dana od izbora proglasio i pobjedu, a kada vas vidim u ovoliko broju mogu to uraditi i večeras. Dosta je više, promijenimo ih! – poručio je Šabanović.

Očekivano, najviše ovacije i aplauze izazvalo je obraćanje Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice i lidera BHI – KF, koji je i ovom prilikom poručio prisutnim građanima da je krajnje vrijeme da se promijeni banda SDA i kriminalna organizacija A-SDA odnosno NES.

-Drugog oktobra glasajte prema svojoj savjesti, odlučno i hrabro. Nemojte se nikoga bojati. Ako vam je dobro ovako sa istim politikama i facama koje nas vode u propast 30 godina, ponovo ih zaokružite. Ako mislite da ovako ne ide dalje, onda podržite BHI-KF. Nudim vam alternativu, na vama je. Nemojte poslije 2. oktobra kukati kako je loše, kako nam ne ide i kako nam odlaze mladi. Sada je prilika da uzmete stvar u svoje ruke. Ovo je, nažalsot, možda i posljednja šansa da ih promijenimo. Glasajte za ove mlade ljude, doktore, inženjere, profesore, pravnike…, oni su spremni da se bore za vas građane. Nemojte se bojati nikoga, ovo su prvi izbori na kojima nećete smjeti slikati za koga ste glasali, a ako to uradite bit ćete kažnjeni sa 3.000 KM. Zato, 2. oktobra glasajte prema svojoj savjesti, ko god pobijedi recite mu da ste za njega glasali – poručio je, između ostalog, Kasumović čiji govor je nekoliko puta prekidan aplauzom i ovacijama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno