Nesreće

VIDEO+FOTO: Saobraćajka u Vranduku – Renault Megan udario u policijsku Škodu presretač

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prijepodnevnim satima dogodila se saobraćajna nesreća između dva tunela Vranduk, na lokalnom putu koji ima uključenje između dva tunela.

U službeno vozilo “Škoda” MUP-a ZDK, na kojem se nalazi oprema policijskog prestretača udario je Renault Megane, krečući se lokalnim putem. Zabilježena su oštećenja na oba vozila, a informacije sa društvenih mreža govore da su vozači oba automobila zadobili lake ozljede.

Viber grupa i portal Crna Hronika objavili su detalje, te naveli da će vozilo MUP-izvjesno vrijeme biti van obavljanja svakodnevnih zadataka zbog sanacije štete na vozilu.

Podsjećamo radi o sofisticiranoj opremi koja policijskim službenicima svakodnevno olakšava obavljanje poslova u kontroli saobraćaja, te poduzimanju represivnih mjera prema počiniocima saobraćajnih prekršaja.

Radarski sistem Patrol G2 je integrisan na krovu vozila i koristi devet videonadzornih kamera i radarski uređaj. Ima mogućnost da detektuje sve učesnike u saobraćaju, registarske tablice, te da mjeri brzinu kretanja vozila u dolaznom i odlaznom smjeru, odnosno brzinu vozila sa kojima se mimoilaze kao i brzinu vozila iza kojih se kreću u istom smjeru.

Radarski uređaj koristi i odgovarajuće kamere za detektovanje registarskih tablica i prekršaja, te ima mogućnost rada kako u mirovanju tako i u pokretu, evidentirajući prekršaje istovremeno u više saobraćajnih traka. Svaki prekršaj evidentira se fotografijom i videom zapisom te se može koristiti u svim vremenskim uslovima, noću i danju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno