Zenica

VIDEO+FOTO: Rijeka Bosna se izlila u centru Zenice, vodostaj u gradu sa tendencijom laganog opadanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Rijeka Bosna se izlila u centru Zenice, vodostaj u gradu sa tendencijom laganog opadanja – Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem:

Vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području Kantona  je bio  visok u jutarnjim satima, na granicama izlijevanja, sa tendencijom povećanja, u 08:30 sati na mjernom mjestu u Zenici visina r. Bosne iznosi 360 cm.

U 10:30 na mjernom mjestu u Zenici visina r. Bosne iznosi 375 cm. Sa tendecijom porasta.

U 12:00 na mjernom mjestu u Zenici visina r. Bosne iznosi 378 cm. Sa tendecijom stagniranja.

U 14:00 na mjernom mjestu U Zenici visina r.Bosne iznosi 375 cm. Vodostaj stagnira, sa tendecijom opadanja.

Do 14:00 sati rijeka Bosna u blagom opadanju, nismo dobili nove informacije o plavljenju i ugrožavanju stambenih objekata.

Općinske službe i dalje su u pripravnosti te vrše moritoring nad svim rijekama na području Kantona. I prema telefonskim izvještajima iz općina,  nema daljnjih plavljenja i ugrožavanja ljudi i materijalnih dobara.

Kantonalna uprava je izvršila upozorenje i obavještenje svim općinskim službama civilne zaštite da se stave u pripravnost zbog visokog vodostaja rijeke Bosne. Foto: Enes B. Semir S. i ZB



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno