Nogomet

VIDEO+FOTO: Remi u derbiju na Bilinom polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Remi u derbiju na Bilinom polju – NK ČELIK – FK SARAJEVO  0:0; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 20,30 sati; Gledalaca blizu 10.000 (Na južnoj tribini oko  600 najvatrenijih Čelikovih navijača, popularnih Robijaša, a na sjevernoj tribini, rezervisanoj za gostujuće navijače, bilo je oko 600 navijača Sarajeva -„Hordi zla“). Vrijeme: Oblačno i kišovito (+ 18*C).

Glavni sudija Dragan Petrović (Banja Luka), pomoćnici A1 Sreten Udovičić (Prijedor), A2 Igor Radaković (Prijedor), delegat Vladimir Glavaš (Drinovci), posmatrač suđenja Danko Čavar (Široki Brijeg).

Uokviru  2. kola prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, sezona 2019/2020, na  stadionu “Bilino polje“ u Zenici i pod svjetlošću reflektora, igrali su derbi utakmicu stari rivali, domaći NK Čelik i ekipa FK Sarajevo. Završeno je neriješenim rezultatom.

REZULTAT: ČELIK – SARAJEVO  0:0

Žuti kartoni: Huseinbašić, Jamak i Aganspahić (Čelik), Guzina, Gavrić, Lazić i Hebibović (Sarajevo);

Sastavi ekipa:

NK Čelik: Pavlović, Blažević, Isić (od 78.Brekalo), Vrhovac, Pecelj, Jamak, Dedić (od 85. L.F.Carlos Fabian), Perišić, Huseinbašić, Grahovac, Dilaver (od 73.Aganspahić). (Glavni trener Hasan Ozer);

Na klupi Čelika još su bili: Nurković, Žuna, Baban, Mahmutović);

FK Sarajevo: Kovačević, Šabanović (od 61.Đokanović), Lazić, Hebibović, Gavrić (od77.Šišić), Ahmetović (od 11.Guzina), Velkoski, Milanović, Letić, Šerbečić, Tatar. (Glavni trener Husref Musemić);

U jednom od derbija 2.kola igrali su Čelik i aktuelni prvak Sarajevo, timovi koji su startovali sa pobjedama u 1.kolu, Čelik velikom gostujućom pobjedom u Širokom Brijegu, a Sarajevo kod kuće u derbiju protiv Zrinjskog.

Na, dobrano, ispunjenom Bilinom polju i u spektakularnoj atmosferi vidjeli smo veoma borbenu utakmicu, a završilo je bez golova.

Domaći su ofanzivniji u početku utakmice i imaju više loptu u nogama, bilježimo pokušaj glavoj Huseinbašića, ali lopta odlazi preko gola. Od 11.minute ekipa Sarajeva ostaje bez svog najboljeg strijelca Ahmetovića, koji se povrijedio, zamjenio ga je Guzina. U 16′ gosti imaju šansu, prebačenu loptu preko zadnje linije Čelika Hebibović ne uspjeva zakačiti, istakao se istrčavanjem golman domaćih Pavlović.

U 23.’ bilježimo šansu Grahovca, koji je ukrao loptu od Letića, ali Grahovac šutira i pada, a Šerbečić spašava svoj gol. Prekid u 27.minuti zbog bakljade navijača Čelika, nekoliko minuta.

Šut Tatara u 40′, ali Pavlović lako zaustavlja. Pokušaj Hebibovića u 42′, ali golman domaćih odbija u korner.

U zadnjoj minuti 1.poluvremena Vrhovac je spasio jednu opasnu situaciju pred golom Čelika.

Drugo poluvrijeme Sarajevo je bilo bolji tim i imali su nekoliko dobrih prilika za postizanje gola.

Šanse su propustili Guzina u 47′ i 69′ i i Hebibović u 62′ i 73 (šutevi sa 20-ak metara).

Domaćinu su ostale samo kontre, a najbolji pokušaj bio je Blaževićev sa oko 25 metara šutirao je snažno, ali je golman Sarajeva Kovačević krajnjim naporom loptu izbio u korner.

U 88.minuti Tatar je imao najbolju, kolosalnu šansu, izašao je sam pred Pavlovića, ali je ovaj fenomenalno odbranio i spasio Čelik od sigurnog poraza, jer se to dogodilo u samom finišu utakmice. Završilo je neriješeno 0:0 i sada oba tima imaju po 4 boda nakon dva kola prvenstva, koliko imaju još tri tima, Željezničar, Borac i Sloboda.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno