Info

VIDEO+FOTO: Razija Huseinagić iz Zenice dobitnica zlatne plakete za unapređenje advokature u FBiH

Na Skupštini Advokatske komore Federacije BiH danas su dodijeljene zlatne plakete za unapređenje advokature Edini Rešidović iz Sarajeva, Raziji Huseinagić iz Zenice i Amiri Trajanovskoj iz Tuzle.

– Velika mi je čast što sam dobila priznanje od svojih stručnih kolega. Čini mi zadovoljstvo što su moje kolege prepoznale nešto što sam radila dugi radni vijek. Bez advokature nema pravičnog suđenja i ne može biti ostvarenja prava građana – izjavila je advokatica Edina Rešidović.

Svojim dugogodišnjim radom Zlatnu plaketu je zaslužila i Razija Huseinagić, koja je ponosna što je na listi advokata koji su prethodnih godina dobili Zlatnu plaketu.

– Ova plaketa se dodjeljuje advokatima koji rade na unapređenju advokature, u borbi za primjenu zakona, koji se zalažu savjesno i profesionalno za zastupanje svojih stranaka, te razvijaju kolegijalnost među advokatima – kazala je Huseinagić.

Amira Trojanovska iz Regionalne advokatske komore Tuzla istakla je da se zahvaljuje svim kolegama koji su prepoznali njen rad.

– Čast mi je što su kolege prepoznale moj rad – dodala je Trojanovska, koja je dobila plaketu i zbog afirmisanja advokature kao samostalne i neovisne službe, razvijanja kolegijalnosti između advokata, te odgoja i stručnog uzdizanja advokatskog podmlatka i podizanja ugleda advokature u zemlji i inozemstvu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: