Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: Rafteri SRK Bosna Zenica osvojili 9.mjesto na Evropskom prvenstvu u Banja Luci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Rafteri SRK Bosna Zenica osvojili 9.mjesto na Evropskom prvenstvu u Banja Luci – Od 02. do 07. jula 2019.godine, u Banja Luci je odrzano Evropsko prvernstvo u raftingu „Banja Luka Vrbas 2019“, na kome su ucestvovali i rafteri SRK Bosna iz Zenice kao 2.tim BiH reprezentacije.

Rafteri su se takmičili u disciplinama sprint, H2H, slalom i spust u kategorijama U19, U23, Open i Masters.

Na ovom prvenstvu je ucestvovalo ukupno 37 timova iz 13 evropskih zemalja, u četiri uzrasne kategorije.

Snagu i umijeće na bukovima Vrbasa odmjerili su timovi iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Rumunije, Slovenije, Srbije, Njemačke, Austrije, Mađarske, Velike Britanije, Rusije, Letonije i domaćina BiH.
Iz BiH su nastupili timovi RK Dajak klub R6 iz Banja Luke i SRK Bosna Iz Zenice.

SRK Bosna iz Zenice na ovom Evropskom prvenstvu nastupila je sa muskom seniorskom ekipom R-6 u sastavu: Dajan Vinovčić (cap), Sanjin Smriko, Jasmin Dizdarević, Bojan Alić, Mustafa Bisić, Zoran Kuljić i  Mirza Talic.

Rafteri Zenicke Bosne su u ukupnom poretku u svim disciplinama osvojili 9.mjesto u Evropi sto je veoma dobar rezultat. Imajuci u vidu veoma jaku konkurenciju i ucesce najboljih Evropskih klubova na ovom raftIng takmicenju kao i lose uslove za pripreme nasih takmicara, ostvareni su dobri rezultati.

U narednom periodu SRK Bosna nastavlja aktivno na pripremama u ronjenju, veslanju i plivanju koje ce se realizovati u Neumu od 08.-12.07.2019.godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno