Biznis

VIDEO+FOTO: prva saradnja mostarskog SPARK-a i zeničkog ICC-a ZEDA-e – sajam modernih tehnologija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: prva saradnja mostarskog SPARK-a i zeničkog ICC-a ZEDA-e – sajam modernih tehnologija – TECH.KNOW DAYS 2017 – PRVA SARADNJA ICC-a I SPARK-a – Impulsni kreativni centar Agencije ZEDA u saradnji sa SPARK business park Mostar organizirao je danas prvi “tech.know days 2017” u prostorijama Impulsnog kreativnog centra.

Mini sajam savremene tehnologije na kojem je predstavljena oprema kojom raspolažu Impulsni kreativni centar i SPARK Mostar. Događaj je pored predstavljanja opreme obuhvatio i zvanično predstavljanje potencijala Impulsnog kreativnog centra Agencije ZEDA-e i SPARK business parka iz Mostara.

Mjesto koje je idealno za navedeno predstavljanje jeste “Event point” u sklopu Impulsnog kreativnog centra, u kojem je i potpisan memorandum o međusobnoj saradnji između predstavnika SPARK-a i ZEDA-e.

U skladu s akronimom Modern Economy through New Technology-Oriented Research, projekat MENTOR 2 finansiran od strane Evropske unije, kojeg Agencija ZEDA realizuje u našem gradu, omogućio je “tech.know days 2017“.

Kako izgleda VR realnost, kako se skenira objekat 3D tehnologijom, printa na 3D printeru, obrađuje CNC tehnologijom  ili kako upravljati robotom i još mnogo toga, a više pogledajte u video prilogu sa lica mjesta:

Mladi Zenice, prvenstveno studenti zeničkog Mašinskog fakulteta, imali su ovom prilikom mogućnost upoznati se sa dostignućima informatičke i mašinske tehnologije i predstaviti vlastite inovacije iz oblasti za koje se specijalizuju.

– Obzirom da su savremene tehnologije budućnost, odlučili smo javnosti predstaviti savremenu opremu, način na koji ona radi i kakve su njene mogućnosti, što bi moglo biti korisno svakom onome ko se zanima za tehnologiju ili želi razviti nešto svoje. Impulsni kreativni centar Agencije Zeda raspolaže opremom poput 3d printera, 3d skenera, CNC mašina, korisnim u razvoju proizvoda, a Spark opremu iz oblasti robotike, virtualne realnosti i dronova, – kazao je pred otvorenje sajma Mirza Sikirić, rukovodilac Impulsnog kreativnog centra.

Sajam je prezentacijom ovog projekta otvorio saradnik na Mašinskom fakultetu u Zenici, magistar Denis Spahić. Učenici su imali priliku upoznati se sa savremenim tehnologijama, mogućnostima njihove primjene u poslovanju, ali i predstaviti vlastite inovacije iz svijeta robotike.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno