Zenica

VIDEO+FOTO: Proslava drugog rođendana “Krčma BP” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekle subotnje večeri, poznati ugostiteljski dvojac Ivan i Andrija Petrović svečano su obilježili drugi rođendan svog objekta „Krčma BP“ na način koji često nemamo priliku vidjeti u našem gradu.

U čast svih mnogobrojnih lijepih priča, koje su ispisali tokom dvije godine svog uspješnog poslovanja na novoj lokaciji u centru Zenice, na proslavi su okupili širok krug svojih dragih ljudi, prijatelja i poslovnih partnera, zbog čega je „Krčma BP“ bila ispunjena do zadnjeg kvadratnog metra. Zvanice su s toplom dobrodošlicom dočekali s balonima, podastiranjem crvenog tepiha na ulazu u objekat, kao i glamuroznom rasvjetom a sve u izvedbi firme Stage&light, uz specijalno za tu priliku odjevene portire.

Zadovoljstvo da vodi program ove rođendanske proslave pripala je našem najatraktivnijem radijskom glasu, novinaru Almiru Hadžajliću, poznatijem pod nadimkom „Labud“, također jednom od dugogodišnjih prijatelja braće Petrović. A kako je sve počelo krajem te 2020. godine i u šta je danas izraslo, zvanicama je prikazano u kraćem dokumentarnom videouratku, kojeg je Ivan priremio kao poseban emotivni poklon i iznenađenje za svog mlađeg blizanca Andriju, podsjetivši ga kako su se iz pepela, zajednički radeći mjesecima na opsežnom renoviranju novog poslovnog prostora, ponovo uspjeli uzdići jači nego ikada dosad. Videouradak djelo je perspektivnog mladog diplomiranog kulturologa i komunikologa Kerima Demirija, koji je inače zaslužan za sve marketinške vizualizacije u radu i poslovanju braće humanitaraca.

Nakon prigodnog obraćanja slavljenika, načinjena je zajednička fotografija sa svim zvanicama ispred „Krčme BP“ i to kroz objektiv zeničkog maestra za ovjekovječavanje momenata Jasmina Hadžića, zvanog „Blicko“, koji je ispratio cijeli rođendan, posvjedočivši time nebrojenim zagrljajima, poljupcima, zdravicama i trenucima plesnih zanosa. Žurka uz muziku u pratnji popularnog sastava „Zlatne žice“ započela je recitacijom pjesme „Moja Hercegovina“ u vrsnoj interpretaciji glumice Ermine Nišić, a u pomen s ljubavlju i poštovanjem prema pokojnom Viktoru Petroviću, Ivanovom i Andrijinom ocu, kojem to bijaše omiljena zavičajna pjesma.

Iako su zvanice vjerovatno očekivale da će ovu noć provesti zabavljajući se uz ukusnu zakusku, pića i pjesme, Petrovići ipak nisu imali takav plan. Još jednom su ih sve ponovo izveli vani radi ispucavanja vatrometa sa vrha zgrade, koji je svojom raskošnošću boja i izvedbi šara izazvao prave salve oduševljenja. Ali ni tu nije bio kraj ushićenju. Vrhunac emotivnog naboja zabava je dostigla prilikom podjele zahvalnica, na koji su način Ivan i Andrija željeli pokazati koliko cijene svoja prijateljstva, nikada ne zaboravljajući pružene im ruke podrške i ljubaznosti. Tako su podijelili preko 20 zahvalnica dragim ljudima i poslovnim suradnicima za nesebičnu prijateljsku, partnersku i medijsku podršku. Među naročito simpatičnim našle su se dvije zahvalnice uručene za dobrosusjedsku pažnju u kvalitetnoj prehrani osoblja „Krčma BP“, uručene našim sugrađanima Emiliji Mihaljević i Admiru Kuprešaku. Zenicablogu dodijeljena je zahvalnica za medijsku podršku, uz gromoglasan aplauz i skandiranje. Ipak, najdirljiviji prizor zabave ostat će upamćen po zadnjoj dodijeljenoj zahvalnici „za beskrajnu ljubav, nježnost, snagu, razumijevanje, pomoć,
potporu i sve žrtve koje samo majka može podnijeti za svoju djecu”, koju su Petrovići uručili svojoj majci Vikici, a sudeći prema njenoj reakciji, ovakvu zahvalnicu ni najmanje nije očekivala.

Svečano je prerezana i velika rođendanska torta sa amblemom “Krčma BP”, nakon što su Petrovići zamislili svoje želje i puhnuli u svjećice. Sebi i zvanicama su poželjeli mnogo dobrog zdravlja, razloga za radost i veselje, s namjerom da se iduće godine okupe u još većem broju.

A mi im želimo da novi veliki poslovni poduhvat, kojeg planiraju i koji je za sada još uvijek tajna, ponikne ljepši nego što ga zamišljaju. I da traju, zbog svih onih još ljepših zeničkih priča koje želimo zajedno ispisati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno