Biznis

VIDEO+FOTO: Projekt Mentor2 – dodjela uvjerenja o pohađanju kursa iz PHP-a i programiranja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Projekt Mentor2 – dodjela uvjerenja o pohađanju kursa iz PHP-a i programiranja – Agencija ZEDA, Grad Zenica i Univerzitet u Zenici, partneri i sufinansijeri u implementaciji projekta “MENTOR 2” (Modern Economy through New Technology-Oriented Research, phase II), kojeg finansira Evropska unija, u okviru programa podrške lokalnom ekonomskom razvoju u BiH, uspješno su realizovali drugi kurs iz oblasti programiranja i svečanu dodjelu uvjerenja o pohađanju kursa iz PHP-a.

U razdoblju od 07. novembra 2016. do 23. februara 2017. godine Agencija ZEDA je u saradnji s partnerima organizovala drugi kurs iz oblasti programiranja za mlade osobe, studente, zaposlena i nezaposlena lica te sve zainteresovane za programiranje.

Svečana dodjela uvjerenja je održana u prostorijama Impulsnog kreativnog centra (Poslovna zona Zenica I, Zmaja od Bosne bb). Jedan od ciljeva projekta MENTOR 2 je i poboljšanje poslovnog okruženja u gradu Zenici i zapošljavanje mladih.

Napominjemo – Ove aktivnosti se realizuju u okviru projekta MENTOR 2 sufinansiranog od strane EU te su cijene kurseva simbolične i prilagođene mogućnostima ciljnih grupa i nemaju komercijalni karakter. Namjera nam je samo da na ovaj način osiguramo posvećenost polaznika i njihovo prisustvo na kursevima.

Oglasi za pozicije IT programera i developera u samom su vrhu najtraženijih zanimanja, a kako statistike i trendovi pokazuju, potraživanja za ovim profilima će tokom narednih godina biti u porastu. S tim u vezi, želimo omogućiti našim sugrađanima da zaplove u IT svijet i postanu konkurentniji na tržištu rada.

Više informacija o Projektu MENTOR 2 i ovoj aktivnosti možete dobiti u Agenciji ZEDA, tel: 032 449 – 413, kontakt osoba je Senad Pašalić, menadžer projekta. Projekat provodi Agencija za ekonomski  razvoj ZEDA d.o.o. Školska br.4 Zenica, Tel. +387 32 449 410 Fax. +387 32 449 415 – Ovaj projekat finansira Evropska unija Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini

Pogledajte video sa dodjele

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno