Košarka

VIDEO+FOTO: Press u OKK „Čelik” – Čelik u Premijer ligi BiH, predstavljena tri pojačanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Press u OKK „Čelik” – Čelik u Premijer ligi BiH, predstavljena tri pojačanja – U prostorijama OKK Čelik danas, 25.8.2020.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik, uz prisustvo većeg broja medija.

Povod za press je dobijanje pozivnice OKK Čelik za takmičenje u najvišem rangu bh. košarke, Premijer ligu BiH, a kao iznenađenje na pressu je bilo predstavljanje tri nova igrača.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik i u ulozi moderatora, Josip Pandža, šef stručnog štaba, Kenan Uzunović, ispred gradske uprave –stručni saradnik za sport, te novi igrači OKK Čelik Srđan Gavrić, Haris Ćurovac i Milivoje Božović.

Na početku pressa predsjednik Bulajić je upoznao prisutne za odluku  sa jučerašnje sjednice Upravnog odbora KSBiH u Tuzli da je odlučeno da novi član bh.elite u košarci za narednu sezonu bude OKK Čelik iz Zenice. Kao što je ranije saopšteno, zbog odustajanja KK Posušje, zenički Čelik je dobio pozivnicu da nastupa od naredne sezone u Premijer ligi BiH. Na ovoj sjednici Čelik je predstavljao i lobirao za ovu odluku  Feđa Jovanović, predsjednik KS ZDK. Bulajić je kazao da je OKK Čelik za jednu sezonu potrebno blizu 260.000 KM, te da je uvjeren da će biti pomaka za zeničku sportsku scenu i da podrška nadležnih i građana u dvoranama, u slučaju prekida pandemije koronavirusa, neće izostati.

– Smatramo da je OKK Čelik početkom ove godine u drugom dijelu sezone napravio iskorak u trenerskom i igračkom kadru, tako da bi igranje A1 lige za nas značilo stagniranje. Osjetili smo i uvidjeli da bi A1 liga za nas bila niži korak u ljestvici koju smo sebi zacrtali -, kazao je Bulajić i dodao da je ovo prilika da OKK Čelik napravi iskorak i da s Pandžom trasira svoj put u najvišem rangu takmičenja. Zenica sigurno zaslužuje da u najljepšoj dvorani ugosti najbolje timove iz BiH.

Trener Josip Pandža je zadovoljan angažovanjem tri nova igrača, nakon odlaska iz kluba Nedžada Muratovića i Nebojše Maksimovića. Sve je zahtjevalo angažovanje iskusnijih igrača pored postojećih koji su na svojim leđima iznijeli A1 ligu, a trener Pandža danas je predstavio nova imena u klubu i to: Milivoja Božovića, Harisa Ćurovca i Srđana Gavrića.

– Čeliku i Zenici je mjesto u najvišem rangu. Ovo je naša nagrada u vidu pozivnice, nagrada za upravu koja je ambiciozna, poštena i realna. Koristim ovu priliku da im se zahvalim jer je ovo nagrada za sve nas. Mi trebamo tek dobiti način igranja Premijer lige BiH. Znamo da kreće 3. oktobra, sklapamo roster i pripremamo se za ono što nas čeka. Božović je dva puta bio MVP bh. lige, dok su Gavrić i Ćurovac mladi igrači koji imaju potencijal da napreduju i u narednom periodu dođu i do reprezentacije BiH.

Naši igrači imaju ogromnu želju rad i ambiciju, ali imaju nedostatak iskustva. Obaveza nam je da što više domaćih igrača participira, ali i da ne plešemo samo jedno ljeto u Premijer ligi. Biće ovo teška sezona, ali mislim da smo sposobni da osiguramo naše ciljeve gdje ne želimo biti prolaznici već stabilni učesnici Premijer lige -, kazao je, između ostalog, šef struke Josip Pandža.

U ime Gradske uprave Zenice Kenan Uzunović je kazao da su oduvijek bili uz OKK Čelik, te da će i dalje podržavati ovaj klub.

-Sada je potrebna posebna podrška, jer je Čelik sada u najvišem rangu bh.košarke. Gradska uprava će i dalje stati uz trenera Pandžu i njegove igrače -, kazao je, ukratko, Uzunović.

Milivoje Božović je pojasnio da nije imao mnogo informacija u Čeliku te da je došao na poziv Pandže.
-Pandža je pomenuo kakav odnos imamo, a ja mu vjerujem na riječ. Cilj nam je ovu sezonu odraditi na najbolji mogući način . , izjavio je Božović.

Srđan Gavrić je mišljenja da je Čelik klub koji u državi ima najbolju infrastrukturu, te da je svima cilj ispuniti očekivanja i ostaviti dugoročni trag u Premijer ligi BiH.

Haris Ćurovac je istakao da je u Čelik došao na poziv Pandže i da je velika šteta što Čelik nije bio i ranije u Premijer ligi BiH.

-Mislim da je ovo prava opcija za mene što se tiče kluba. Žalosno je što je Čelik bio s ovakvom infrastrukturom bio u A1 ligi. Ovdje sam par dana, ali sve što je obećano je ispunjeno. S druge strane, na nama je da radimo, želimo ispuniti cilj i mislim da će sve biti uredu -, kazao je Ćurovac.

Sigurno da će angažman ovih košarkaša Čeliku donijeti novu dimenziju i kvalitete u samoj igri, a ambicije kluba su da postanu stabilni članovi Premijer lige i da ne dozvole više da ispadnu iz bh.elite.

Sigurno da je ulazak u Premijer ligu velika zasluga Uprave kluba na čelu s Goranom Bulajićem, zatim stručnim saradnikom za sport u Gradskoj upravi, Kenanu Uzunoviću, ali i ostalim uposlenicima kluba, trenerima i igračima.

Zenica sigurno zaslužuje da u najljepšoj dvorani ugosti najbolje timove iz BiH.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno